Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich

Mam na imię Anna i zabawę z rybkami przeżywam już od kilkunastu lat :)

Posiadam akwarium około 300l i przez wiele lat do dziś było formą holenderskiej dzungli z kilkoma kiryskami, glonojadem i moimi "wiekowymi" sumami rekinimi (około 20lat i 35cm)

Z uwagi na naciski rodziny :D że w akwarium nic się nie dzieje (sumy dostojne wręcz flegmatyczne) podjełam decyzję o zmianie nie tylko rybek, ale także zbiornika (zawsze marzył mi się większy :) i padło na pyszczaki! Ponieważ nie są to rybki aż tak wymagające jak np paletki, myśle że dam radę :) oczywiście z Waszą pomocą -za co z góry dziękuję - bo będę miała wieeele pytań do Was. Na razie jestem na etapie planów, ponieważ lubię mieć wszystko poukładane w głowie zanim zacznę działać :D i już niektórzy z Was oświecili mnie troszkę np ze sposobami na tło wewnętrzne - za co dzięki, a także że można używać zwykłych farb :o co było dla mnie dziwne, ale skoro tak mówicie :D

trochę się rozpisałam, to moje pierwsze w życiu forum i jeszcze ciężko mi się odnależć :)

Myślę, że nie będzziecie mieli mnie dość i obie strony na tym skorzystają :)

• 3 months later...
Posted

10 styczeń 2015 I oto ruszył mój nowiuśki prawie 500-litrowy baniaczek :) !!!

Dno 150\60cm, wys.do tafli wody 57cm :) filtr Eheim professionel II (prefiltr gąbka) + Purigen 250ml :)

Obsada: "moje małe pchełki 4-5cm"

Pseudotropheus saulosi - 8szt w tym prawdopodobnie 2 samce

Pseudotropheus socolofi 5szt

Labidochromis caeruleus \ yellow 5szt

Życzcie mi powodzenia!

:D :D :D