Skocz do zawartości

ślimak Military Helmet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi się takie kryjówki podobają. W ramach wyjaśnienie dla ekspertów:

1. piasek ma granulację 1mm, płukałem go wielokrotnie, aż woda była czysta

2. łupki leżą na solidnej moim zdaniem konstrukcji, pod piaskiem jest 15 milimetrowy styropian 115x35 cm, dopiero na nim duże płaskie łupki a na nich kolejne, które wystają. Więc żaden łupek nie leży od tak na piasku!

3. Nie wpuściłem do akwarium nikogo! Chciałem się spytać, czy jako, że pojawiły się nicienie a akwarium dojrzewa z tego co czytałem podręcznikowo, to czy mogę wpuścić kilka ślimaków.

4, Akwarium nie jest oświetlane, tylko do zdjęcia włączyłem chwilowo światło.

5. Woda jest napowietrzana.

Dzięki za krytykę bez znania faktów Shiroki :)

Luk, nie bulwersuj się na prawdę b. dużo ludzi przychodzi tutaj bez przeczytania choćby FAQ.

Shiroki tylko zwrócił uwagę na odwieczny problem z takimi budowlami :)

Jesteś rozgrzeszony jeśli zabezpieczyłeś zbiornik to jest ok. Pyszczaki i tak zbiornik przemodelują po swojemu :)

Wracając do tematu. Ślimaki nie mają specjalnych preferencji tak jak pisałem w swoim poście.

Możesz je śmiało dodać i karmić gdyby nie było co jeść w zbiorniku.

Opublikowano

To zależy jak dużo tego w baniaku masz.

Wpuść je i zobacz efekty. Jak zaczną szamać i zauważysz, że nie ma w zbiorniku nic zaczniesz dokarmiać.

Moje zdecydowanie preferują okrzemki :)

Opublikowano

Lukastorun - prawdziwej krytyki sie nie bój. Ja nie lubie takich ukadanek kamieni, bo mi sie one kojarzą wylacznie z czyms nienaturalnym i szpetnym. Nikt tak nie układa kamieni w naturze, tak wyglądają wylacznie brzydkie gruzowiska i rdzewiejącego szkielety budowli - dla mnie jest to szkaradne, brzydkie i nieładne, ale tobie sie to podoba, wiec sie tym nie przejmuj. I tyle jesli chodzi o gusta. Mamy różne, ale jesli Ci sie podoba, mozesz sobie robic co chcesz.

Opublikowano

Siemka.

Mam pytanie trochę z innej beczki ale tez dotyczące tych ślimaków dlatego postanowiłem w tym poście napisać, a mianowicie chciałem się zapytać czy helenki wyssałyby<zjadły> military ?