spiochu Opublikowano 19 Września 2014 #1 Opublikowano 19 Września 2014 Miała być taka obsada: - Pseudotropheus saulosi - Melanochromis cyaneorhabdos - maingano - Iodotropheus sprengerae W Tan-Mal nie mają saulosi ani rdzawego. (będą za ok 2 tygodnie). Mają za to P. Saulosi Coral. I tak się zastanawiam, czym zastąpić Iodotropheusa. Tym bardziej, że nie do końca do mnie przemawia. Nie ukrywam, że celuje w ofertę promocyjną Tan-Mal Zastanawiam się nad Cynotilapia Afra Cobue... Drugi dylemat - poczekać te 2 tygodnie (baniak już z tydzień stoi dojrzały) i wziąć "zwykłego" Saulosi czy jednak "Coral". Wiem, że samiec "Coral" nie jest tak piękny jak "zwykły" P.S. Jedzenie już kupione i ustawione na 50/50 dzięki pomocy kolegi z forum. Wysłane z telefonu
pablojogi Opublikowano 19 Września 2014 #2 Opublikowano 19 Września 2014 bierz Corale co prawda mam młode ale są o niebo ładniejsze od tych zwykłych Saulosi, nie wiem jak Rdzawy bo to stricte roślinożerca, może zamiast niego daj Yellow i będziesz miał taką samą obsadę jak ja:-)
marcin73m Opublikowano 19 Września 2014 #3 Opublikowano 19 Września 2014 Wiem, że samiec "Coral" nie jest tak piękny jak "zwykły" Docelowo to w zasadzie tylko jedna ryba.. Piękne będą maingano. Brałbym te corale na Twoim miejscu.
spiochu Opublikowano 19 Września 2014 Autor #4 Opublikowano 19 Września 2014 Ok, maingano i corale. A co zamiast rdzawego? Żeby nie było za niebiesko i pomarańczowo Yellowki niestety chwilowo poza moim zasięgiem finansowym Wysłane z telefonu
pablojogi Opublikowano 19 Września 2014 #5 Opublikowano 19 Września 2014 będę miał młode możemy się dogadać:-)
marcin73m Opublikowano 19 Września 2014 #6 Opublikowano 19 Września 2014 A co zamiast rdzawego? Perlmutt? Też jest w promocji.
spiochu Opublikowano 19 Września 2014 Autor #7 Opublikowano 19 Września 2014 pablojogi, sorry, ale stawiam na F1 Chyba jednak jestem zdecydowany na Cobue. Samiec ładny a wyblakłe samiczki będą miła odmianą po pomarańczy i granatowym Czy taka obsada da sobie radę? Oczywiście po podrośnięciu w układnie max 1+4/5 - Pseudotropheus saulosi - Melanochromis cyaneorhabdos - maingano - Cynotilapia afra edwardi Cobue EDIT. Oczywiście Saulosi Coral.
pablojogi Opublikowano 19 Września 2014 #8 Opublikowano 19 Września 2014 Edwardi Cobwe również swego czasu miałem- fajna rybcia, taka charakterna:-)
marek_z_81 Opublikowano 19 Września 2014 #9 Opublikowano 19 Września 2014 Pablo a od kiedy rdzawy to typowy roslinozerca. To największy śmietnik wśród pyszczaków.
pablojogi Opublikowano 19 Września 2014 #10 Opublikowano 19 Września 2014 sorry pomyliłem z Hongi Sweden:-)
Rekomendowane odpowiedzi