Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Witam Was Wszystkich !!!

Od jakiegoś czasu podglądam Wasze pomysły na ulepszanie akwarium, i w końcu postanowiłem się przywitać.

Co niektórzy mogą mnie znać z innego Forum KMT gdzie pisze pod tym samym nikiem.

Biotop jaki posiadam to Tanganika w akwarium o wymiarach 150/60/60cm

Zamieszkują go Xenotilapie papilio Tembwe 8szt, Cyprichromis Leptosoma Utinta 8szt + 7 maluchów :D i 2 szt Cyprichromis microlepidotus Mboko.

To mój zbiornik :

Cyprichromis leptosoma Utinta, Xenotilapia papilio Tembwe, Cyprichromis microlepidotus Mboko - YouTube

C.leptosoma Utinta;C.microlepidotus Mboko;X.papilio Tembwe - YouTube

Piotr

Opublikowano
To nie stanowi żadnego problemu ;-) po prostu stwierdziłem że miło by było się Wam przedstawić.

Piotr

Dzień Dobry Piotrze,

Dobrze że napisałeś na tym forum także, bo jest nas kilku a może i więcej którzy mają i Malawi i drugi zbiornik z Tanganiką. Ja do tych należę choć w Tanga raczkuję dopiero więc miło spotkać doświadczonego kolegę. Mam Tropheusy Bemba i Maswa oraz parkę Eretmodusów.

Co od razu uderza to to że masz pięknie utrzymany zbiornik niemal bez okrzemek i bardzo czysty. Oświetlenie też super choć widać że są diody led niebieskie ale subtelnie podkreślają przepiękne kolory ryb, no i potrafisz nakręcić film oddający właściwie kolory czego ja nie potrafię.

Czy pozwolisz bym na PW konsultował z tobą moje problemy biotopu Tanganiki ?

• 2 tygodnie później...