mikus_87 Opublikowano 16 Września 2014 #1 Opublikowano 16 Września 2014 Witam jestem nowy na tym forum. Akwarium z biotopem malawi posiadam od ok 1 roku . Początkowo mój baniak tworzony był na bazie informacji pozyskiwanych z różnych źrodeł internetowych, później korygowany stopniowo informacjami pozyskiwanymi na tym forum. Aktualnie posiadam akwarium 150x50x50. samo Szkło zostało wykonane na zamówienie a pokrywę wykonałem sam z zalegających gdzieś w garażu paneli pcv (zdjęcia wrzucę w późniejszym terminie). Filtracja prowadzona jest przez dwa filtry kubełkowe JBL - 1501 (mechanik) i 901(biolog). Obecnie w akwarium pływa 8 sztuk pseudotropheus Acei, 7 sztuk pseudotropheus soulosi + 3 sztuki "coral" , 2x Nimbohromis Venustus i 3x pseudotropheus demasoni. W załączeniu przesyłam link z filmikiem z akwarium. Pozdrawiam
japko Opublikowano 16 Września 2014 #2 Opublikowano 16 Września 2014 Witam jestem nowy na tym forum. Akwarium z biotopem malawi posiadam od ok 1 roku . Początkowo mój baniak tworzony był na bazie informacji pozyskiwanych z różnych źrodeł internetowych, później korygowany stopniowo informacjami pozyskiwanymi na tym forum. Aktualnie posiadam akwarium 150x50x50. samo Szkło zostało wykonane na zamówienie a pokrywę wykonałem sam z zalegających gdzieś w garażu paneli pcv (zdjęcia wrzucę w późniejszym terminie). Filtracja prowadzona jest przez dwa filtry kubełkowe JBL - 1501 (mechanik) i 901(biolog). Obecnie w akwarium pływa 8 sztuk pseudotropheus Acei, 7 sztuk pseudotropheus soulosi + 3 sztuki "coral" , 2x Nimbohromis Venustus i 3x pseudotropheus demasoni. W załączeniu przesyłam link z filmikiem z akwarium. Pozdrawiam hehehhe dobre, dobre ...
Gość pemergency Opublikowano 16 Września 2014 #3 Opublikowano 16 Września 2014 Witam jestem nowy na tym forum. Akwarium z biotopem malawi posiadam od ok 1 roku . Początkowo mój baniak tworzony był na bazie informacji pozyskiwanych z różnych źrodeł internetowych, później korygowany stopniowo informacjami pozyskiwanymi na tym forum. Aktualnie posiadam akwarium 150x50x50. samo Szkło zostało wykonane na zamówienie a pokrywę wykonałem sam z zalegających gdzieś w garażu paneli pcv (zdjęcia wrzucę w późniejszym terminie). Filtracja prowadzona jest przez dwa filtry kubełkowe JBL - 1501 (mechanik) i 901(biolog). Obecnie w akwarium pływa 8 sztuk pseudotropheus Acei, 7 sztuk pseudotropheus soulosi + 3 sztuki "coral" , 2x Nimbohromis Venustus i 3x pseudotropheus demasoni. W załączeniu przesyłam link z filmikiem z akwarium. Pozdrawiam Bana temu pana hehe... żartuje to pewnie tylko pomyłka z linkiem
harisimi Opublikowano 16 Września 2014 #4 Opublikowano 16 Września 2014 Trochę jeszcze Forum poczytać by się przydało
rebelde Opublikowano 16 Września 2014 #5 Opublikowano 16 Września 2014 kolego mikus_87 a gdzies Ty taki zajefajny filmik nakreciles ???
mikus_87 Opublikowano 16 Września 2014 Autor #6 Opublikowano 16 Września 2014 Sorki wielkie podczas wrzucania mojego filmiki przeglądałem inne i stąd moja pomyłka. Tutaj powinien już by prawidłowy link
Androctonus Opublikowano 16 Września 2014 #7 Opublikowano 16 Września 2014 Widzę baniak Pemera, Karol czy Ty coś... N. venustus w takim "małym" baniaku? Czy nie ma problemu?
harisimi Opublikowano 16 Września 2014 #8 Opublikowano 16 Września 2014 Na razie za pewne nie ma bo to nimbusiątko .
mikus_87 Opublikowano 17 Września 2014 Autor #9 Opublikowano 17 Września 2014 Jak narazie z moimi Nimbusiątkami ni mam żadnych problemów. Trzymają się razem i są chyba najspokojniejszymi rybami w akwarium
Maciej Opublikowano 17 Września 2014 #10 Opublikowano 17 Września 2014 Tak ale potrzebują znacznie więcej mięska niż Demasoni...
Rekomendowane odpowiedzi