Pumba Opublikowano 6 Września 2014 Autor #11 Opublikowano 6 Września 2014 Mówicie że korzenie powinny być zanurzone w wodzie tylko końcówkami. Niektóre rośliny korzenie puściły nawet na 50 cm. Więc jak to jest w końcu ?
slawek gorol Opublikowano 6 Września 2014 #12 Opublikowano 6 Września 2014 Bryłe korzeniową przytnij.... bez obaw....
Pumba Opublikowano 7 Września 2014 Autor #13 Opublikowano 7 Września 2014 A mógłbyś bardziej szczegółowo lub obrazowo opisać w którym miejscu przyciąć ?
slawek gorol Opublikowano 7 Września 2014 #14 Opublikowano 7 Września 2014 No jak ile Tak, aby rośliny były zasadzone w keramzycie ( bo rozumiem, że masz keramzyt w donicy ) , a końcówki korzeni były delikatnie zamoczone w przepływającej wodzie.
Pumba Opublikowano 7 Września 2014 Autor #15 Opublikowano 7 Września 2014 Tylko jaki to ma sens ? Jak za chwilę wypuszczą z powrotem korzenie ... Roślin sadzonych w akwarium nie wyciąga się i skraca korzenie. Chyba że w hydroponice tak się robi to sorry
slawek gorol Opublikowano 7 Września 2014 #16 Opublikowano 7 Września 2014 Widzę, że masz swoją wizję hydroponiki.......Powodzenia... Bo już mnie zaczynasz denerwować
Pumba Opublikowano 7 Września 2014 Autor #17 Opublikowano 7 Września 2014 Pytam się jak człowiek bo skoro przy roślinach wodnych które sadzi się w akwarium np. po zakupie przycina się korzenie to przecież one za chwilę odrosną tak ? Wytłumacz mi czy co jakiś czas trzeba wyciągac rośliny i przycinać im korzenie ?
Sir_Yaro Opublikowano 8 Września 2014 #18 Opublikowano 8 Września 2014 Podstawowa kwestia czym ty to hydro oświetlasz? Nie widać co tam wisi ale to chyba jakaś mała świetlówka...
Pumba Opublikowano 8 Września 2014 Autor #19 Opublikowano 8 Września 2014 Napisane jest w 1szym poście. 1 rura 39w Sylvania Grolux
Sir_Yaro Opublikowano 9 Września 2014 #20 Opublikowano 9 Września 2014 Ja mogę zaproponować zmianę światła na czerwone i niebieskie. Ja po oświetleniu hydro takimi ledami mam kosmiczny wzrost roślin.
Rekomendowane odpowiedzi