Skocz do zawartości

Przesiadka z 112L na 300L (120x50x50 DIVERSA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda jestem tu od kilku miesięcy, ale żałuję, że na początku nie trafiłem na Twoje szkiełko Marku, mam taki sam litraż i szczerze mówiąc, gdybym mógł, skopiowałbym wszystko ;) Obsada pierwsza klasa, wystrój tak samo... Jednym słowem, super!

Opublikowano
Naprawdę piękny zbiornik. Dzięki takim akwariom przekonuję się że tło strukturalne czasem tylko wadzi, chyba coś pozmieniam u siebie. Swoją drogą gdzie w Kędzierzynie kupiłeś serpentynit, ja szukałem i szukałem i nie znalazłem

Zanim zmienisz tło musisz wiedzieć, że czarne tło ma też swoje minusy. Każde najdrobniejsze zmętnienie i najdrobniejszy pyłek pływający w toni jest widoczny. Na strukturalnym tego nie widać. Na zdjęciach czy filmach tego nie widać, ale w rzeczywistości jest.

Serpentynitu w Kędzierzynie nie uraczysz. Ja kupowałem w Eco-las w Smolarni. Ty z Opola masz jeszcze bliżej.

Obsada pierwsza klasa,...

Zależy z jakiej strony patrzeć. Jeżeli chodzi o wygląd to OK. Jeżeli na il. na dany litraż już nie ;)

Opublikowano
Zanim zmienisz tło musisz wiedzieć, że czarne tło ma też swoje minusy. Każde najdrobniejsze zmętnienie i najdrobniejszy pyłek pływający w toni jest widoczny.

To prawda, mi to doskwiera w postaci pyłków kurzu na powierzchni wody. Mimo iż mam skimmer Eheima, to i tak każdy jeden widać jak tylko się pojawi... Zastanawiam się czy oświetlenie tego tła na jakiś niebieski kolor pomoże w temacie.

Opublikowano
Zależy z jakiej strony patrzeć. Jeżeli chodzi o wygląd to OK. Jeżeli na il. na dany litraż już nie ;)

Wiem, chodziło mi właśnie o odbiór wizualny, zauważyłem, że masz delikatne, "kontrolowane" przerybienie ;) co do tła i kamieni, ja też jestem w trakcie zmian, tzn. czekam na pcv, a w piątek jadę po serpentynit, zobaczymy co z tego wyjdzie...