Skocz do zawartości

Przesiadka z 112L na 300L (120x50x50 DIVERSA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajne wykonanie, proponuje w tylnej części pokrywy zamontować 1 lub 2 wentylatory, tak by wdmuchiwały powietrze i gdzieś jeden otwór wylotowy, dzięki temu pozbędziesz się skraplającej się wody pod pokrywą i podwyższonego poziomu wilgoci w niedalekiej odległości od TV

Opublikowano

Myślałem o tym jak robiłem pokrywę i niepotrzebnie odpuściłem. Wiedziałem że woda będzie się skraplać, ale nie sądziłem, że aż tyle jej będzie. Co prawda bokami nie cieknie bo korona pokrywy osadzona jest na sylikonie, ale jak podniosę klapę to spływa po niej jak z wodospadu. Wentylatorki raczej zamontuje.

Opublikowano

Dzięki Ci Adamie.

Wczoraj otrzymałem przesyłkę z T-M tj. po 8szt perlmutty i sprengi. Ryby mają 3-4cm.

Zastanawiałem się nad Perlmuttami, ale nie żałuję wcale, są cudowne.

Rdzawe natomiast trafiły do mnie na prośbę mojej żony. Zobaczyła je w podpisie Andrzeja (Andrzej Wroc) i się zakochała. Nie planowałem ich, ale co się nie robi dla żony ;)

IMG_9423a_zps3ce74e4d.jpg

IMG_9424_zps978f1df0.jpg

IMG_9426_zpsc81b6558.jpg

Do obsady dojdzie jeszcze Hara, ale to za jakiś czas. Wiem, będzie 4 gatunki. Planuję z każdego po 1+3/4. Muszę tak spróbować, wszystkie plany pokrzyżowała mi żona swoimi "rdzewkami"

Trochę o moim nowym nabytku bo do teraz jestem w szoku ;)

Po wpuszczeniu młodzików do nowego domu od razu pokazał się samiec perlmutta. Fikał nawet do dorosłego Saulosi. Oczywiście szybko został sprowadzony na ziemię. Najciekawsze było po ok. godzinie od wpuszczenia ryb. Sami zobaczcie:

Labidochromis sp Perlmutt - YouTube

• Dziękuję 1
Opublikowano
Rdzawe natomiast trafiły do mnie na prośbę mojej żony. Zobaczyła je w podpisie Andrzeja (Andrzej Wroc) i się zakochała.

...bardzo mi miło Marku:)) Ostatnio dokupiłem jeszcze 1+1 dorosłe ( moje też już dorosły) i są po prostu przepiękne...Dorosłe , wybarwione i odpowiednie światło czyni je naprawdę przepiękne...Jestem pewny ,że Twojej żonie jeszcze bardziej się spodobają jak dorosną!!

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Akwarium wygląda świetnie. Z jakich dokładnie diód wykonałeś oświetlenie i w jaki sposób ?