d1janek Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam Jestem Łukasz z Wrocka moją drugą pasja [zainteresowaniem]jest moje akwarium które założyłem ponowny raz po okresie dziecięcym jak w domu zawsze stało i ojciec zakładał akwaria. Oto moje małe Malawi Akwarium 112L jak na sam początek w sam raz [Apetyt rośnie w miarę jedzenia] Filtr wew. CLARO 1000 Grzałka Thermo PLUS 100 Oświetlenie FLUORESCENT TUBE 18W 600mm Rybki Pyszczak SAULOSI 1szt Pyszczak YELLOW 2szt Pyszczak ZŁOCISTY 3szt Pyszczak RED RED 4szt Pyszczak RED RED ALPINOS 2szt Pyszczak LOMBARDOI 2szt i 2 glonojady :grin: Pokarm jaki stosuje Mieszanke z TETRA Mrożonki Artemia i Wodzień Wiem Pyszczaków jest 14 powinno być 10-12 [na 10L i rybka] ale gdyż brałem małe sprzedawca powiedział ze same one sie wybiją i powinno zostać ok 10 ale jak widać rybki od czerwca podrosły i sie trzymają
krzysiutoja Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witaj fajnie że zakładasz Malawi Faktycznie rybki się powybijają a nie musiało by tak być Pozdrawiam i powodzenia w hodowli
darek_vn Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #3 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Szczerze to wstydzilbym się wklejać takie zdjęcie na tym forum, nie mówiąc o obsadzie i wszystkim poza tym, radzę poczytać FAQ i zrobić wszystko tak jak trzeba, w każdym razie powodzenia
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #4 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witaj Łukasz! ...apetyt rośnie w miarę jedzenia ale i doświadczenia przybywa:) Myślę ,że pomału zrobisz z tego akwarium biotop Malawi.
karbeti Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #5 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Chyba Janek nie załapał o co biega
Guban88 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #6 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Człowiek uczy się na błędach a najgorzej jak na swoich Oddaj rybki poza saulosi i dokup z 7 szt. Tak jak koledzy niżej poczytaj trochę i zakumasz ocb. Taki litraż to na jeden harem nic więcej I zasada nr 1. NIE SŁUCHAJ SPRZEDAWCÓW W SKLEPACH AKWARYSTYCZNYCH. Tam się liczy tylko moneta. [300] Malawi
Edd Opublikowano 22 Sierpnia 2014 #7 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zapraszamy również do galerii Możesz tam pooglądać fotki jak powinno wyglądać biotopowe akwarium Malawi
d1janek Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor #8 Opublikowano 27 Grudnia 2014 To tak przez ten okres zmieniłem wystrój akwarium myślę że jest juz bliższy niż w 1 odsłonie teraz będzie zmiana obsady ........niebawem A oto zdjecie na stan obecny
Bourbon Kid Opublikowano 27 Grudnia 2014 #9 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Idź do tego gościa co Ci wcisnął te ryby i powiedź że chcesz wymienić na saulosi jak koledzy wcześniej pisali,Co do wystroju jak się Tobie podoba to OK ale pooglądaj galerie na pewno znajdziesz coś co Cię zainspiruje, a z płaskich kamieni można zrobić więcej niż piętrowe garaże.
d1janek Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor #10 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nom chyba pójdę ale niebawem będzie tak jak ma być kamieni mam cały karton na balkonie było inaczej ale pysie przekopały co sie da i zrobiły misz masz
Rekomendowane odpowiedzi