Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam aulonocary ff - samca i trzy samice (240l. oprocz tego w akwarium blizej nieokreslona liczba saulosi, okolo 8 sztuk). Samiec jest juz dosc duzy, ok. 8-9 cm, mam go od poltora roku, jednak nie chce sie wybarwic. Czy brak wybarwienia moze byc spowodowany brakiem konkurencji? Czy ewentualnie daloby cos zmniejszenie liczby saulosi i dolozenie jednego samca ff? Bede wdzieczny za rady

Pozdrawiam,

palaeo

Opublikowano

Też mam Aulonocary ff jednak 1+1, gdyż padły mi dwie samice. Samiec ma jakie

-- dołączony post:

Powstał mój błąd.:rolleyes:

Też mam Aulonocary ff jednak 1+1, gdyż padły mi dwie samice. Samiec ma jakieś 8cm, ale jak dla mnie to ma ładne kolory. Musze dokupić dwie samice to wówczas zobaczę czy zmieniło się ubarwienie samca.

Daj zdjęcie samca to wówczas inni ocenią jego wybarwienie.

Opublikowano

Witam nie wiem co Chcesz od chłopaka on nigdy nie będzie krwisto czerwony bo to nie ta odmiana , jemu bliżej do aulonocara złota lub aulonocara orchidee na pewno nie jest to red dragon , dosyć ładny i kształtny jest ten chłopak Pozdrawiam i powodzenia w hodowli

Opublikowano

Dziekuje za info Wedlug sprzedawcy mial byc czerwony (fire fish, pokazywal mi nawet jego ojca), wiec liczylem, ze sie tak wybarwi. W sumie i tak go bardzo lubie, bo jest rzeczywiscie bardzo zgrabny (choc ma teraz uszkodzona pletwe grzbietowa, jakies nieporozumienie z saulosi).

Pozdrawiam!

M

Opublikowano

Mój samiec ff (nie ta odmiana ale jednak ff) w pełni wybarwił się dopiero po wyeliminowaniu konkurencji w postaci samca aulonocary jacobfreibergi.

Opublikowano
No wlasnie stad moje pytanie: czy dorzucenie drugiego samca spowodowaloby lepsze wybarwienie?

Spróbuj. Moim zdaniem ładniejszy niż podczas tarła nie będzie , Ryba ma 1.5 roku może jeszcze coś więcej pokazać to są duże aulonocara