Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

..Darek! Dwie rady o ile pozwolisz:).1/ Podejrzewam ,że Twoje akwarium ma 80 cm długości to przy takiej wielkości jak wylot filtra ustawisz tak aby woda wylatywała z dołu do góry i łamała lustro wody to będziesz miał super i ciche napowietrzanie a jednocześnie będziesz mógł pozbyć się deszczowni i chyba masz tam jakiś napowietrzacz bo widzę zielony wężyk. Będziesz się mógł tego pozbyć.

2/ Wg mojego odczucia masz zbyt wiele kamieni. Ja bym dał dwa większe po bokach , troszeczkę małych pod tylną szybą na środku a z przodu zostawił "plaże"... Rybki zyskają więcej miejsca:) .To takie moje sugestie:)

Opublikowano
Ok to na razie na początek zawsze można zmienić i myślę że zmienię tak jak mówisz

..pooglądaj sobie w galerii akwaria. Zawsze Cię może coś zainspirować całkiem innego jeżeli chodzi o wystrój ale deszczownia i napowietrzacz są zbędne:) Póki nie masz ryb to spokojnie możesz sobie kombinować..To ma się Tobie podobać:)

Opublikowano

Musisz ograniczyć ilość kamieni. Przy takim gruzowisku trudno będzie ogarnąć filtrację mechaniczną. Mnie osobiście najbardziej razi ta fototapeta. Kojarzy mi się z akwariami z lat 90, które były dość kiczowate.