eljot Opublikowano 8 Sierpnia 2014 #11 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Tak glony a w niektórych miejscach i kolor kamienia
Gizmo_23 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 #12 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Lubią ale u mnie z anubiasa jakoś nie chciały obgryzać i w efekcie bardziej szpecił niż zdobił. Tu się muszę niestety zgodzić u mnie mam 2 Anubiasy i kiedyś były piękne...teraz są zielone od glonów -zielone plamy+ witki,które akurat pyśki ładnie zszarpują ,ale generalnie to kiepsko wygląda i w dodatku już 3ci z rzędu młody liść w zarodku wrąbały a stare powoli łapią dziury... Nie jestem pewny ile z nimi jeszcze wytrzymam:) a mikrosorium ładnie się rozrasta no i trawki rosną jak szalone a je tylko glony wiciowate porastają ,więc sporo zielonkawych odchodów .
Shiroki Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor #13 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jakie trawki u Ciebie rosną?
Gizmo_23 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 #14 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Vallisneria spiralis ze skręconymi liśćmi młode pędy są koloru brązowawego a starsze zielone... A druga z prostymi liściami niestety o wiele wolniej rośnie ,ale się trzyma. Była jeszcze żabienica ,ale ta sobie nie poradziła.
krzysiutoja Opublikowano 8 Sierpnia 2014 #15 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam Vallisneria gigantea powinna dać rade ja mam cryptocoryne usteriana i nie narzekam Pozdrawiam
dzierlatka21 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 #16 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 no dobra teraz ja coś dodam, do malawi nada się microsorium, może nawet uda się z bolbitis -ale tego trawą nazwać nie można. the end
Shiroki Opublikowano 8 Września 2014 Autor #17 Opublikowano 8 Września 2014 Rozwiazanie dylematu w sprawie "trawki" rozwiązała cryptocoryne parva Na razie rozsadziłem dwie szczepki, na razie sie przyjęła, nie daja jej spokoju okrzemki, ale pojawily sie juz nowe listki, a pyszczaki nie ruszają tej cryptocoryny poza czochraniem sie o nią. No a wystroj akwarium nabrał barw
piotriola Opublikowano 8 Września 2014 #18 Opublikowano 8 Września 2014 Witaj, na razie twoje roślinki wyglądają dobrze ciekawy jestem za kilka miesięcy. U mnie cryptocoryna dorosła do 2m , ale miałem ją w plastikowym pudełku, te rośliny nie lubią gmerania w podłożu.
Shiroki Opublikowano 8 Września 2014 Autor #19 Opublikowano 8 Września 2014 Nikt im nie gmera w podłożu. Ryby tez. To kryptokoryna parva, wiec zobaczymy jak bedzie. Wkrotce powinna stracic liscie i wyrosną nowe. Zobaczymy.
Rekomendowane odpowiedzi