RavenPl Opublikowano 3 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam zaczynalem 3 miesiace temu od 60l(z mieczykami i roslinkami) po dluugiej przerwie.Po miesiacu stwierdzilem ze 60 to za malo wiec kupilem uzywke 160l z pyszczakami(ktore chcialem oddac),kiedy troszke poobserwowalem i poczytalem co to za rybki "zakochalem sie" w tym biotopie.Po nastepnym miesiacu stwierdzilem ze potrzebne jest wieksze akwarium bo to juz male sie wydaje.Zakupilem wiec 300l 120/50/50 (chodz juz marze o 200/50/50) i przeszlo ono wiele modyfikacji.Stan na dzisiejszy dzien dopiero mnie satysfakcjonuje(jesli chodzi o wyglad).W srodku mam 5doroslych saulosi 8 konczacych dorastac i 5 maison reef,bialy piasek kwarcowy i czarne kamienie.Filtracja nietypowa bo kaseciak wlasnej konstrukcji(ciezko go zobaczyc ale jest w lewym rogu) ktory spelnia wiecej funkcji jak filtr zewnetrzny.Tylna szyba pomalowana na czarno.Oto moje black malawi.
onestone Opublikowano 4 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Co Ci sie stalo z tymi "maison reefami''?
RavenPl Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor #3 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zamowilem w nierekomendowanej hodowli(zostaly zle przetransportowane)(podtruly sie w podrozy swoimi odchodami) i potwierdzilo sie ze nie warto taniej kupowac a tym bardziej u tegoz pana.
eljot Opublikowano 4 Sierpnia 2014 #4 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Poniekąd dobrze że ich nie masz bo stanowczo zbyt duże jak do standardowej 300-setki.
RavenPl Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor #5 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 W sumie 6cio centymetrowki fajnie sie oglada i nie wiem czy albo mam farta albo natura jeszcze nie daje o sobie znac ale te osobniki sa lagodniejsze od saulosi.Pochodza ze slowacji.Co do akwarium to mysle do miesiaca przejsc na duzo wiekszy baniaczek:)
onestone Opublikowano 4 Sierpnia 2014 #6 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Przydałoby się jakieś lepsze zdjęcie,no i przedewszystkim z ta krystaliczna wodą z kaseciaka ;-)
RavenPl Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor #7 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Niestety lustrzanki(aparatu)nie mam zdjecia robione smartphonem.
RavenPl Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor #8 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Kolega chcial zdjecia wody.Nie mam czym zrobic ale nagralem telefonem.Jakosc moze nie jest super ale lepiej odda czystosc wody itp. [ame] [/ame]
Rekomendowane odpowiedzi