Skocz do zawartości

[375] Malawi by slim

Rekomendowane odpowiedzi

jak znajdę fajny kamień to go dorzucę :) Jeżeli chodzi o wymiary to niestety ale akwarium może stać tylko w tym miejscu, a z boku kanapy są pufki których przy większym baniaku nie mógłbym wyciągnąć.

Piwko, może i masz rację... Przyjdzie jeszcze czas. Na chwilę obecną mam 5x yellow. Idę chyba w mbuna.

A tu poniżej mała aktualka:

10577140_10202708376812799_2080437380460309740_n.jpg?oh=2dc900c70f8e4d2b83f4e36023bceec5&oe=54437799

nie mam pojęcie jak wstawić foto aby było widoczne a nie tylko link ;/

Cześć,

potwierdzam zdanie kolegów, że zapowiada się ciekawy baniak. Wszystko od podstaw robisz solidnie, co dobrze rokuje na przyszłość, czeka Cię jeszcze wiele pracy, życzę wytrwałości i cierpliwości. Zachowaj ten poziom, a będzie rewelacja. Co do korzenia jak i innych "drewnianych" elementów pisano już wiele razy. Ci, którzy go mają, bo im się podoba, zaciekle bronili swoich racji, ja jednak skłaniam się ku większości, ogólnie rzecz biorąc, drewno zmiękcza wodę, a my potrzebujemy twardej. Malawi to kamienie, piach i glony + oczywiście dobra obsada.

Powodzenia

• 1 miesiąc temu...
Cześć,

potwierdzam zdanie kolegów, że zapowiada się ciekawy baniak. Wszystko od podstaw robisz solidnie, co dobrze rokuje na przyszłość, czeka Cię jeszcze wiele pracy, życzę wytrwałości i cierpliwości. Zachowaj ten poziom, a będzie rewelacja. Co do korzenia jak i innych "drewnianych" elementów pisano już wiele razy. Ci, którzy go mają, bo im się podoba, zaciekle bronili swoich racji, ja jednak skłaniam się ku większości, ogólnie rzecz biorąc, drewno zmiękcza wodę, a my potrzebujemy twardej. Malawi to kamienie, piach i glony + oczywiście dobra obsada.

Powodzenia

Myślałem że w jeziorze Malawi woda jest dość miękka a pH jest wysokie ze zględu na silny ruch i natlenienie wody? Proszę mnie popraić jeśli się mylę. Być może "potrzebujemy twardej" bo w takiej łatwiej utrzymać odpowiednio wysokie pH? Proszę o wyrozumiałość, w temacie pielęgnic z Malawi jestem nowicjuszem. Niemniej jednak duże ilości drewna mogą zakwaszać wodę.

A tak na marginesie witam wszystkich użytkowników, to mój pierwszy post na forum o tych wspaniałych rybach:D

Slim - bardzo ciekawy baniak.