Skocz do zawartości

Ślimaki Military Helmet - czyli jak poradziłem sobie z okrzemkiem i glonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Już widzę drobne efekty mam nadzieje ze 4 sztuki to nie za wiele na 2 jeśli tak się okaże komuś oddam sztuke lub dwie

Będzie szybki efekt, później się ewentualnie pozbędziesz 2 szt albo całości. Nie ma co się stresować mi zależało na czasie więc sporo ich miałem, żeby w miarę szybko temat zamknąć.

PS @ll . UUUUUU widzę , że temat sam żyje swoim życiem :) Great !!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja mam w baniaczku 450l ,5 ślimaków i spokojnie dają sobie radę .Kupowane w Jankach.Plusy to że są pracowite okrzemki znikają, nie jedzą roślin, ale są i minusy ich jaja które są składane na szybach i kamieniach i ciężko je usunąć,co prawda młodych z nich nie przybędzie ale białe jaja szpecą .Ale coś za coś

Opublikowano
Witam ja mam w baniaczku 450l ,5 ślimaków i spokojnie dają sobie radę .Kupowane w Jankach.Plusy to że są pracowite okrzemki znikają, nie jedzą roślin, ale są i minusy ich jaja które są składane na szybach i kamieniach i ciężko je usunąć,co prawda młodych z nich nie przybędzie ale białe jaja szpecą .Ale coś za coś

I to jest dla mnie zagadka , część osób ma jaja część nie, u mnie w baniaku nie zauważyłem składanych jaj... :(

Pytanie do ogółu - czy komuś MH ruszyły krasnale?