Skocz do zawartości

Ślimaki Military Helmet - czyli jak poradziłem sobie z okrzemkiem i glonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaszokowałeś mnie tą nowiną. Chyba z 2 osoby potwierdziły, że krasnorostów niestety nie ruszają. Czyli jest nadzieja i dla nich.

Koniecznie rozwiń tą obserwację i daj znać za tydzień , czy dalej krasnale są zjadane.

Ślimaki wpuściłem wczoraj. Jednego umieściłem na krasnorostach i okazało się, że jak nie ma wyboru to i to jedzą...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Po pierwsze dzięki autorowi za pomysł. Ja tydzień temu powróciłem z tygodniowych wakacji ale jak zobaczyłem akwarium to się szczerze przestraszyłem, ponieważ w ciągu tygodnia wszystkie kamienie i piasek pokrył brązowy nalot, glon . . . Miałem włączone niebieskie światło przez 24h na dobę . . .

Pojechałem do sklepu i kupiłem 20 ślimaków ale nie Military Helmet tylko jakieś inne, które wg sprzedawcy jedzą glony itp. i faktycznie po tygodniu dziś prawie ani śladu po glonach (okrzemkach) !! Jak chcecie to mogę podesłać zdjęcia przed i po oraz jakie ślimaki mam bo niektóre są nawet ładne tzn. fajne wzorki mają . . .

Reasumując nie koniecznie "Military Helmet" . . .

Opublikowano

Jak bym znal te ślimonie to by dalej pysie pływaly,a tak mi juz sie znudzily oslizgle kamienie.Przetestuje z roslinami.