RavenPl Opublikowano 16 Czerwca 2014 #1 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam nabylem baniaczek 120/50/50 300l.Mam w nim z poprzedniego dorosle saulosi 1-7 + mlodzierz zakupiona w hodowli w celu odchowania i dobrania drugiego haremu.Czy macie jakies propozycje co do 2 gatunku? Mnie podoba sie mbamba,flavus,hongi.Yellow nie chce bo bedzie zbyt zolto.Macie jakis pomysl?Rdzawe i redy tez odpadaja.
marek_z_81 Opublikowano 16 Czerwca 2014 #3 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Też jestem na etapie planowania 3setki i obsady do niej. W innym wątku eliot12 do saulosi proponował Cynotilapia hara gallireya reef. U mnie na pewno będzie bo to cudna ryba. Nad trzecim gatunkiem dopiero myślę
RavenPl Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor #4 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Marek a nie lepiej miec 2 rozmaite kolorystycznie.Np saulosi 2kolory i na afra?Ja w sumie jeszcze nawet nie planowalem.Mam saulosi ktore byly w 160 zalalem nowe i wpuscilem.Teraz zastanawiam sie nad 3-10 saulosi Ktore stosunkowo male rosna i nie potrzebuja duzo miejsca.Drugi no myslalem nad jakimis srednio agresywnymi i wiekszymi rybkami.Tylko nie mam pomyslu.Co do mingao nie podobaja mi sie.
marek_z_81 Opublikowano 16 Czerwca 2014 #5 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Samiec Hary jest niemalże biały w pasy samice niebieskie (poniekąd) to masz dwa kolory. Jaką afre masz na myśli?
RavenPl Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor #7 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Mam na mysli afre luvio ta z zielonym/zoltym grzbietem :)Pieknie wyglada.Hara calkiem ladna,tylko nie moge znalesc zdjecia parki jak to wyglada.A jak sie zachowuje w baniaczku?Nie zdominuje mi saulosi? Ps bezprym.Zbyt jednokolorowa :)Bez urazy.
marek_z_81 Opublikowano 16 Czerwca 2014 #8 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Nie mam pojęcia co to za afra, daj jakiegoś linka do fotki. Generalnie afr nie poleca się do saulosi bo samce są podobne do siebie i mógłby być dym. Hary nie miałem, ale te temperamentem jest jak saulosi. To dwa gatunki terytorialne czyli ewentualny trzeci to tylko nie terytorialista. -- dołączony post: Tu masz parkę (samiczki się kręcą koło samca) ...ehh na takiego samca trafić... Cynotilapia sp. "Hara" Gallireya Reef - YouTube
RavenPl Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor #9 Opublikowano 16 Czerwca 2014 http://www.akvariumonline.sk/cynotilapia/5862-cynotilapia-aurifrons-luwino-reef-.html A hary to ponoc odmiany afr.Tylko nie moge znalesc opisu tej ryby.Przyznam ze napalilem sie na te hary.Tylko pierw musze poznac sposob ich bytu i jakie maja rozmiary.I chyba tak zostanie.Hara piekna rybka.Poszukam f1 bo gdzies ostatnio gdzies takie widzialem.
marek_z_81 Opublikowano 16 Czerwca 2014 #10 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Malawian i tanmal mają f1'ki hary. Poproś JemioloSeba o swoje spostrzeżenia co do nich. On je hoduje od pewnego czasu. Z resztą ja też proszę o te spostrzeżenia
Rekomendowane odpowiedzi