Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nabylem baniaczek 120/50/50 300l.Mam w nim z poprzedniego dorosle saulosi 1-7 + mlodzierz zakupiona w hodowli w celu odchowania i dobrania drugiego haremu.Czy macie jakies propozycje co do 2 gatunku? Mnie podoba sie mbamba,flavus,hongi.Yellow nie chce bo bedzie zbyt zolto.Macie jakis pomysl?Rdzawe i redy tez odpadaja.

Opublikowano

Też jestem na etapie planowania 3setki i obsady do niej.

W innym wątku eliot12 do saulosi proponował Cynotilapia hara gallireya reef.

U mnie na pewno będzie bo to cudna ryba. Nad trzecim gatunkiem dopiero myślę ;)

Opublikowano

Marek a nie lepiej miec 2 rozmaite kolorystycznie.Np saulosi 2kolory i na afra?Ja w sumie jeszcze nawet nie planowalem.Mam saulosi ktore byly w 160 zalalem nowe i wpuscilem.Teraz zastanawiam sie nad 3-10 saulosi Ktore stosunkowo male rosna i nie potrzebuja duzo miejsca.Drugi no myslalem nad jakimis srednio agresywnymi i wiekszymi rybkami.Tylko nie mam pomyslu.Co do mingao nie podobaja mi sie.

Opublikowano

Mam na mysli afre luvio ta z zielonym/zoltym grzbietem :)Pieknie wyglada.Hara calkiem ladna,tylko nie moge znalesc zdjecia parki jak to wyglada.A jak sie zachowuje w baniaczku?Nie zdominuje mi saulosi?

Ps bezprym.Zbyt jednokolorowa :)Bez urazy.

Opublikowano

Nie mam pojęcia co to za afra, daj jakiegoś linka do fotki.

Generalnie afr nie poleca się do saulosi bo samce są podobne do siebie i mógłby być dym.

Hary nie miałem, ale te temperamentem jest jak saulosi. To dwa gatunki terytorialne czyli ewentualny trzeci to tylko nie terytorialista.

-- dołączony post:

Tu masz parkę (samiczki się kręcą koło samca) ...ehh na takiego samca trafić...

Cynotilapia sp. "Hara" Gallireya Reef - YouTube

Opublikowano

Malawian i tanmal mają f1'ki hary.

Poproś JemioloSeba o swoje spostrzeżenia co do nich. On je hoduje od pewnego czasu.

Z resztą ja też proszę o te spostrzeżenia ;)