Miłosz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #11 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ok, tylko gdzie takie zebry można nabyć ?
Gość pemergency Opublikowano 13 Czerwca 2014 #12 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Moja propozycja: Metriaclima sp zebra Maison Reef 1+4 Melanochromis Auratus 1+4 Demasoni Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 hehe, to by się dopiero działo w tym baniaku Ja bym dał 3 gatunki: - Pseudotropheus zebra long pelvic - Labidochromis Super Red Top Hongi - Pseudotropheus williamsi north BLUE LIPS
Slawek-meszek Opublikowano 13 Czerwca 2014 #13 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Metriaclima sp zebra chilumba Luwino Reef (nie wiem czy to ta, chodzi mi żeby była biała w czarne pasy) Maison Reef Kolego ta ryba co opisujesz to jest M sp zebra chilumba Maison Reef. Metriaclima Luwino Reef nie jest biała w czarne pasy lecz bardziej niebieska, a po za tym z tym gatunkiem jest wielki problem w Polsce. Praktycznie niedostępna. Proponuje do Twojego zbiornika M sp zebra chilumba Maison Reef 1+3 Pseudotropheus sp acei 2+6/7 Metraclima msobo Magunga 1+4 Melanochromis maingano 1+4 Pseudotropheus williamsi north BLUE LIPS Kolego Pemer czy widziałeś dorosłego P wiliamsi? U mnie w zbiorniku samiec osiągnął 21cm Ta ryba stanowczo za duża do 150cm 1
Gość pemergency Opublikowano 13 Czerwca 2014 #14 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Kolego Pemer czy widziałeś dorosłego P wiliamsi? U mnie w zbiorniku samiec osiągnął 21cm Ta ryba stanowczo za duża do 150cm Meszek według bazy km williamsi north blue lips osiąga 11cm Nazwa: Pseudotropheus sp. Williamsi North Typ: Mbuna Nazwa Powszechna: Williamsi Blue Lips Pochodzenie: North part of Lake Malawi, Środowisko: Siedliska występujące na płytkich przejściowych wodach oraz w burzliwych wodach Dieta: Wszystkożerne Różnice płciowe: Dymorfizm Rozmnazanie: Samica inkubuje ikrę w pysku Temperament: Średnio Agresywny Agresja wewnątrz gatunkowa: Średnio Agresywny Wielkosc: do 11 cm Temperatura:26 - 28 °C Ph:7.8-8.6 Twardość wody:Twarda Trudność:2/5
Miłosz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #15 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dzięki wielki, chodziło mi włośnie o maison reef. Ale czy ona jest dostępna ?
Slawek-meszek Opublikowano 13 Czerwca 2014 #16 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Pemer nie patrz na bazę KM jest tam dużo nieścisłości które mają być poprawione. Znam tą rybę i wiem jak duża rośnie. Dzięki wielki, chodziło mi włośnie o maison reef. Ale czy ona jest dostępna ? Jest dostępna bez żadnego problemu
Rekomendowane odpowiedzi