Miłosz Opublikowano 13 Czerwca 2014 #1 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam, po zlikwidowaniu aranżu z bw postanowiłem założyć malawi. Zbiornik standardowy 450l 150x50x60, Filtracja- JBL crystal profil e1501+ Hw 1500l/h + (może falownik jak do morszczakow) Oświetlenie do ustalenie prawdopodobnie 3x10w w halogenach led. Dekoracje- piasek kwarcowy+ serpentynit Moja proponowana obsada: Pseudotropheus Saulossi Pseudotropheus Acei Aulonocara Fire Fish Metriaclima sp zebra chilumba Luwino Reef (nie wiem czy to ta, chodzi mi żeby była biała w czarne pasy) Pseudotropheus Demasoni Iodotropheus Sprenerae Proszę także o podanie ilośći w jakiej powinny być poszczególne gatunki.
piotrekwro Opublikowano 13 Czerwca 2014 #2 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Napewno nie powinieneś mixować mbuny z non mbuna (patrz firefish) , zastanów się czy chcesz trzymać mbunę czy non mbunę i czy ma być to akwa biotopowe czy dekoracyjne?
Miłosz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #3 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ma to być akwarium biotopowe ale żeby można było sobie na nie popatrzeć. W takim razie aulonocare sobie odpuszczę, czy reszta obsady jest w porządku ?
Bezprym Opublikowano 13 Czerwca 2014 #4 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Samce demasoni i Saulosi podobne może dojść do spięć polecam zamiast Saulosi dać m. interruptusa lub metriaclima Msobo ewentualnie estherae red blue.
Miłosz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #5 Opublikowano 13 Czerwca 2014 A zamiast saulosi jakie pysie w kolorze żółtym polecacie ? Możę być auratus ?
Bourbon Kid Opublikowano 13 Czerwca 2014 #6 Opublikowano 13 Czerwca 2014 wydaje mi się że jeśli chcesz Acei i Metriaclima sp zebra chilumba Luwino Reef to raczej powinieneś się zdecydować na 4 gatunki, a zebry są naprawdę agresywne i może zastanów się nad innym gatunkiem
Bezprym Opublikowano 13 Czerwca 2014 #7 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Wyżej już napisałem jakie zamiast Saulosi rozważ jeszcze te metriaclimę estherae ale odmianę OB.
Bourbon Kid Opublikowano 13 Czerwca 2014 #8 Opublikowano 13 Czerwca 2014 jeśli chodzi o coś żółtego to polecam Metriaclima msobo magunga
Miłosz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor #9 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dobra nowa propozycja: Metriaclima sp zebra Maison Reef Metricalima Msobo Magunga Acei Demasoni Co sądzicie ?
tomaszr2005 Opublikowano 13 Czerwca 2014 #10 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Moja propozycja: Metriaclima sp zebra Maison Reef 1+4 Melanochromis Auratus 1+4 Demasoni Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi