Skocz do zawartości

nietypowy rozmiar akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem na forum nowy więc witam wszystkich i z pewną dozą nieśmiałości mam pytanie. Mam akwarium tyle że o nietypowych wymiarach 127x27x27. Długość jak najbardziej pasuje do malawi ale już wysokość i szerokość jest mała. Czy takie akwa w ogóle nadaje się do założenia malawi. Jeśli by się nadawało to jakie gatunki można by było wrzucić na taką powierzchnię? Jakie dobrać oświetlenie i filtrację?

Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Opublikowano

Bardzo niskie i bardzo krótkie,typowy jamnik.Ja mam podobne proporcje 163x48x35 i u mnie jest juz strasznie nisko.Ja bym zamówił coś wyższego i dłuższego

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
Opublikowano

Witaj jeżeli nie możesz mieć większego baniaka ,a chcesz mieć jakieś rybki możesz spróbować np z muszlowcami z tanganiki

Pozdrawiam

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja już posiadam baniak 200 l Malawi ale w pracy mam puste akwa o wymiarach które podałem i tak się zastanowiłem czy nie można z niego zrobić jednogatunkowego baniaczka, ale faktycznie ile tej wody w nim się znajdzie po ułożeniu wszystkiego co potrzeba do egzystencji. W takim wypadku to mógłbym dwa bojowniki trzymać i może by nie było walk między nimi :)

Gość pemergency
Opublikowano

Ewentualnie możesz wsypać tam 2 cm piasku i dać trochę płaskich otoczaków tak do 3/5 wysokości zbiornika, do tego jakaś mala mbune i będzie ok. U mnie przy 50cm ryby głównie pływają do połowy wysokości zbiornika...