Lenek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 #1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Niedługo będę stawiał 240L (120x40x50), i tu moje pyt. o obsadę, dwa gat. już wybrałem, jaki dać 3 albo 4. Te dwa gat. to socolfi i red-red, co mogę dodać do tych dwóch, chciałbym aby ryb było jak najwięcej, i były jak najbardziej zróżnicowane kolorystycznie.
krzychu Opublikowano 24 Sierpnia 2007 #2 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 To w końcu zakładasz tangę czy malawi , a może kupujesz dwa zbiorniki ?
Lenek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor #3 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zdecydowałem sie na malawi ponieważ rybki z tangi nie przypadły mi do gustu. Myślałem, aby do red-redów i socolfi dodać mbambe i afre, ale to już chyba byłoby za dużo. Może zamiast mbamby dać rdzawego i afry, ale w mniejszych proporcjach.
harisimi Opublikowano 24 Sierpnia 2007 #4 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 IMHO dodaj tylko jeden gatunek i raczej mbambe niz afre.
Lenek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor #5 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Harishimi wiesz dlaczego chciałem 4 gat ? Nie zależy mi na młodych, a chciałbym popatrzeć jak od czasu do czasu rybki się biją. Chciałbym mieć też jak najbardziej kolorowe ryby. Czy taki układ byłby dobry na początek: 5 socolfi, 10 red-red, 5 afra, i może 5 rdzawe.
yaro Opublikowano 24 Sierpnia 2007 #6 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 to kup pit bula i od czasu patrz jak się bije w walkach psów. a najlepiej sam wskocz między nie.
harisimi Opublikowano 24 Sierpnia 2007 #7 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 jak chcesz zeby ryby czasami sie biły i to przyświeca twojej akwarystyce to kup bojowniki wspaniałe podziel te akwa szybami i zasłonkami z nieingerujacego i nie przejrzystego materiału i od czasu do czasu odsłaniaj bezkrwawo a jak ładnie wyglada Ryb jest za dużo w tej twojej obsadzie a zeby ryby nie pływały jak błedne owieczki to zrób 2 góra 3 gatunki wtedy będziesz widział rywalizacje o rewir bo chyba o to ci chodziło a nie o walki. W takim zbiorniku będziesz miał szanse popatrzeć na 2 samce tego samego gatunku i dasz im szanse na obranie rewiru.
Lenek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor #8 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Acha, dzięki to zrobię 3 gatunki.
Marek Makowski Opublikowano 24 Sierpnia 2007 #9 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Nie zależy mi na młodych, a chciałbym popatrzeć jak od czasu do czasu rybki się biją. ZAŁAMUJECIE MNIE LENEK CZASAMI!!! pozdro
Mjunszajn Opublikowano 25 Sierpnia 2007 #10 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 a chciałbym popatrzeć jak od czasu do czasu rybki się biją. Chciałbym mieć też jak najbardziej kolorowe ryby. Kup sobie kule i dwa bojowniki. Taniej wyjdzie. Kolorowe. Biją się lepiej niż paszczaki.
Rekomendowane odpowiedzi