harisimi Opublikowano 27 Maja 2014 #1 Opublikowano 27 Maja 2014 Firma Tan - Mal rzuciła propozycje wyjazdu do Niemiec do hodowli Cichlidenstadl. W związku z tym, że wyjazd wychodzi taniej gdy jest więcej osób zaproponowali połączenie tego wyjazdy z Klubem Tanganika. Termin proponujemy ustalić na wrzesień. Wyjazd wyglądałby tak, że startujemy w piątek, śpimy jedną noc w hotelu ( bardziej agroturystyce ) i z rana udajemy się do Cichlidenstadl. Oglądamy, wybieramy ryby, pakujemy się i wracamy do Polski jesteśmy w sobotę w nocy. Ryby byłyby kupowane od Tan Malu ale z 20% zniżką ... cena detaliczna w Niemczech byłaby o wiele mniej korzystna. Bus startowałby z okolic Krakowa, zabierałby ludzi z Krakowa, jechał przez Katowice, Wrocław i dalej do Niemiec ( Bawaria ). No i teraz gwoźdź programu a mianowicie koszty: droga wyniesie od 330 zł ( 17 chętnych ) do 500 zł ( 8 chętnych ) ; nocleg 13 euro; W przypadku dużej ilości chętnych pierwszeństwo będą mieli Klubowicze. Zależne to jest od ilości chętnych u nas i w Klubie Tanganika Czy ktoś by się na takie coś pisał ? To takie połączenie wycieczki z czymś pożytecznym czyli zakupem ryb po niższej cenie. 2 Cytuj
JarekS Opublikowano 28 Maja 2014 #2 Opublikowano 28 Maja 2014 Witam, Ja bym się pisał. Tylko ta cena drogi trochę wysoka. A może zorganizować własny dojazd ? Ja z Wrocławia mam 650 km. Autko mam 7 osobowe to licząc na okrągło w dwie strony wychodzi jakieś 1000 zł na paliwo. rozłożyć na 6-7 osób i poniżej 200 wyjdzie droga. Cytuj
harisimi Opublikowano 28 Maja 2014 Autor #4 Opublikowano 28 Maja 2014 Wycieczka którą proponujemy ma formę zorganizowanej wycieczki, mamy wtedy opiekę ( załatwienie hotelu ) oraz zniżki sprzedawcy na zakup ryb, łączymy ją dodatkowo z KT. Organizujemy ją z Tan Malem i tylko wtedy możemy liczyć na ich pomoc. Zorganizowanie własnego wyjazdu to oczywiście inna bajka, prywatną bajka ;-) . Kwestia kosztów jest orientacyjna może znajdzie się coś tańszego ale najpierw musimy sprawdzić ilość chętnych czy warto ruszać temat . Cytuj
JarekS Opublikowano 28 Maja 2014 #5 Opublikowano 28 Maja 2014 Jak w formie zorganizowanej to faktycznie warto parę zł dopłacić. Ja się piszę. Cytuj
stan Opublikowano 28 Maja 2014 #6 Opublikowano 28 Maja 2014 Piszę się jak najbardziej , oby termin pasował ! Będzie co focić :-) . Cytuj
mutek78 Opublikowano 28 Maja 2014 #8 Opublikowano 28 Maja 2014 Ja się piszę na 100%. Termin każdy odpowiada;) Cytuj
don.vito Opublikowano 28 Maja 2014 #9 Opublikowano 28 Maja 2014 Jak będzie mi termin pasował to jestem chętny. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi