Skocz do zawartości

Wyjazd do Cichlidenstandl z Tanganiką i Tan- Malem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Firma Tan - Mal rzuciła propozycje wyjazdu do Niemiec do hodowli Cichlidenstadl. W związku z tym, że wyjazd wychodzi taniej gdy jest więcej osób zaproponowali połączenie tego wyjazdy z Klubem Tanganika. Termin proponujemy ustalić na wrzesień. Wyjazd wyglądałby tak, że startujemy w piątek, śpimy jedną noc w hotelu ( bardziej agroturystyce ;) ) i z rana udajemy się do Cichlidenstadl. Oglądamy, wybieramy ryby, pakujemy się i wracamy do Polski jesteśmy w sobotę w nocy. Ryby byłyby kupowane od Tan Malu ale z 20% zniżką ... cena detaliczna w Niemczech byłaby o wiele mniej korzystna. Bus startowałby z okolic Krakowa, zabierałby ludzi z Krakowa, jechał przez Katowice, Wrocław i dalej do Niemiec ( Bawaria ). No i teraz gwoźdź programu a mianowicie koszty:

droga wyniesie od 330 zł ( 17 chętnych ) do 500 zł ( 8 chętnych ) ;

nocleg 13 euro;

W przypadku dużej ilości chętnych pierwszeństwo będą mieli Klubowicze. Zależne to jest od ilości chętnych u nas i w Klubie Tanganika

Czy ktoś by się na takie coś pisał ? To takie połączenie wycieczki z czymś pożytecznym czyli zakupem ryb po niższej cenie.

• Dziękuję 2
Opublikowano

Witam,

Ja bym się pisał. Tylko ta cena drogi trochę wysoka.

A może zorganizować własny dojazd ? Ja z Wrocławia mam 650 km. Autko mam 7 osobowe to licząc na okrągło w dwie strony wychodzi jakieś 1000 zł na paliwo. rozłożyć na 6-7 osób i poniżej 200 wyjdzie droga.

Opublikowano

Wycieczka którą proponujemy ma formę zorganizowanej wycieczki, mamy wtedy opiekę ( załatwienie hotelu ) oraz zniżki sprzedawcy na zakup ryb, łączymy ją dodatkowo z KT. Organizujemy ją z Tan Malem i tylko wtedy możemy liczyć na ich pomoc. Zorganizowanie własnego wyjazdu to oczywiście inna bajka, prywatną bajka ;-) . Kwestia kosztów jest orientacyjna może znajdzie się coś tańszego ale najpierw musimy sprawdzić ilość chętnych czy warto ruszać temat .

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.