Jump to content

Moje 250L

Recommended Posts

No to witaj. Ładne akwarium chociaz wiesz, nie widziałem tam zadnych kryjowek. Powiem Ci, ze dla pyszczakow kryjówki, mozliwosci ukrycia sie, kręcenia sie po szczelinach miedzy skałami, jest dla nich bardzo istotne. Jesli nie najwazniejsze. Daje to rybom komfort i spokoj

Rybcie tez super, wyglądają jak moje Yelowki :-) Rozumiem, ze planujesz dorzucić kamieni, porobić im wiecej kryjowek?

Piasek bialutki, jak u połowy z nas przed pojawieniem sie okrzemkow. Nie napisałeś jak długo masz te akwarium?

Czy w czymś mozna Ci poradzić? Masz jakies pytania ? :)

Jak nie, to jako pierwszy Cie witam :)

Witam ,

Akwarium jest wmiare nowe bo przenosilem wszystko z 450 litrowego procz piasku . Piasek jest nowo zakupiony i odlezal troche w wodzie, a co do jego barwy to nie mysle aby sie zminila. ( Tutaj wiecej o piasku http://www.sandatlas.org/2011/11/silica-and-sand/ ) Gdyz tej samej firmy piasku uzywalem juz wczesniej , a mechanika mam na 500 litrow . Samo akwarium ma 250l minus skaly i 50kg piasku zostaje wgranicach 190l . Co do skal , nie zamierzam aktualnie dodawac ,gdyz chce pozostawic tak jak jest przez kolejne 90 dni . Jezeli w obserwacji uznam , ze potrzeba dolorzyc to pewnie to zrobie.

Podmiane robie w kazda sobote 30% czyli 57 litrow , filter czyszcze dwa razy w roku . ( Wszystko jest wlaczone 24h ) . Temperature w akwarium staram sie utrzymac na poziomie 26 stopni .

Jezeli chodzi o to czy mozesz mi w czyms pomoc , to mysle , ze na ta chwile nie mam zadnych problemow ( tym lepiej dla mnie i zbiornika ). Jezeli cos sie znajdzie to napewno bede pytal :) kto plyta nie bladzi.

Pozdrawiam,

No to super, tobie sie podoba, mi tez, chociaz ja bym kamyków dodał. Rozumiem, ze parametry sa ok? Konczysz na jelowkach, czy dorzucisz cos jeszcze do obsady?

Parametry jak najbardziej w normie. A co do obsady sa tam jeszcze 1+2 Saulusi ( nie widac ich za bardzo ) oraz goscinnie M.Callainos ale cos mi sie wydaje ze zostana tu na stale , oraz goscinnie Hongi "Sweden". Nie maja domu , dlatego mieszkaja aktualnie u mnie .