Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie czy mogę trzymać te gatunki pyszczaków razem

RED RED

Yellow

i te

Aulonocara jacobfreibergi


Jestem nowy wiec proszę o wyrozumiałość

Opublikowano

a mam takie pytanie czy mogła by być taka obsada

Yellow

Salousi

i jakiś gatunek z niebieskich do tego np.to

Afra red top likoma


jak nie to proszę o propozycje

Opublikowano

Na pewno nie jest jednakowa a więc i idealne menu nie jest do końca realne. Mimo tego nie uważam żeby mieszanie wszystkożerców z rybami bardziej mięsożernymi drastycznie odbiło się na ich kondycji. Kompromisowa dieta jest tu jak najbardziej możliwa. Od kilku lat hoduje ryby z tych dwóch grup razem i nie mam jakichkolwiek problemów z dietą ryb. W przypadku sytuacji skrajnych tj np ryb ściśle roślinożernych i mięsożernych nie byłbym jednak takim optymistą.

Opublikowano

Saulosi więc jest wszystkożercą ?

Wydawało mi się że roślinożercą, ale może byłem w błędzie.

Opublikowano

Saulosi nie jest rybą roślinożerną tylko wszystkożerną. Z moich obserwacji wynika, że jest to jednak ryba relatywnie roślinożerna w stosunku tak do ryb takich jak yellow czy afra co jest zrozumiałe bo ryby te sa miesożerne ( oczywiście w sensie spożycia organizmów zwierzęcych a nie mięsa w rozumieniu spożywczym ;) ) ale i innych wszystkożerców np Iodotropheusa sprengerae. Hodowanie tego gatunku na pokarmie typowym dla yellow czy afry nie będzie dobre i może nawet wywołac bloat. Dodanie jednak zieleniny w róznej formie na pewno nie zaszkodzi yellow i afrą a zapewni dobra kondycje saulosi.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.