onestone Opublikowano 15 Maja 2014 #1 Opublikowano 15 Maja 2014 Oto moja duma;-) 163x48x35 ow 80kg serpentynitu,bialy piach. OŚWIETLENIE :modułowe, Led RGB ustawiona na niebieski +zieleń. Filtracja:hw304 i fan3 i cyrkulator. I co najważniejsze ryby: Saulosi 2x7(5 maluchów w kotniku) Mphanga 5 Maingano 4 Jestem szczerze dość zadowolony z wyglądu zbiornika,jedynie chodzi mi po głowie ciemny piach Sory za słabe foto Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
Kalbar Opublikowano 15 Maja 2014 #2 Opublikowano 15 Maja 2014 Mi się podoba wszystko poza oświetleniem ale to wiadomo może być kwestia oddawania barwy przez zdjęcia i aparat. Powiedz mi czy szkło nowe? jaka cena takiego szkła i gdzie dostałeś?
onestone Opublikowano 15 Maja 2014 Autor #3 Opublikowano 15 Maja 2014 Powiem tak,oświetlenie złożyłem z za jakieś 40zl z tym ze kawałka taśmy RGB nie kupowałem tylko mi się walał po domu.Miała to być prowizorka,ale jakto prowizorki,zostają na wieki.Zdjęcie dobrze oddaje realny wygląd akwarium,no może mniej widać te smugi światła.Nie bardzo mam pomysł na zmianę. Akwa kupiłem okazyjnie nowe z OLX,dałem 550zl z dostawą. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
CoolPhone Opublikowano 15 Maja 2014 #4 Opublikowano 15 Maja 2014 Projekt zdecydowanie na plus (no może tylko filtracja do poprawki, nie wiem czy fan 3 ogarnie, ale to nie ten dział) Dobrze, że nie zdecydowałeś się na pokrywę bo wydaję mi się, że bez niej nie rzuca się w oczy ta wysokość 35cm.
JEFFIK Opublikowano 15 Maja 2014 #5 Opublikowano 15 Maja 2014 Szczerze to już dawno nie widziałem przy tych wymiarach tak ciekawej aranżacji zbiornika. Póki miałem mbuna też uwielbiałem mroczne, serpentynitowe klimaty. Bardzo ciekawe ułożenie kambuli i fajnie wyglądające zaciemnione tereny. Gratulacje i powodzenia;)
onestone Opublikowano 15 Maja 2014 Autor #7 Opublikowano 15 Maja 2014 Dzięki za za dobre słowa,jakbyście to oświetlenie tutaj widzieli? Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
eljot Opublikowano 15 Maja 2014 #8 Opublikowano 15 Maja 2014 Jak masz RGB to pokombinuj aby nie było takie jak w prosektorium nad ranem Idź bardziej w naturalną biel nie sino niebieski (albo w klubowy sino-koperkowy róż )
onestone Opublikowano 16 Maja 2014 Autor #9 Opublikowano 16 Maja 2014 Miało to dawac taki efekt, przyznam że nawet na przód modułów założyłem dodatkowo zielona folie.Natomiast wydaje mi się że troche odbilem w stronę akwarium naturalnego kosztem biotopowego,wiec wychodzi na to ze trzeba dobrać odpowiednio też oświetlenie. Ps: w prosektorium z rana często bywałem,wozilem Panom wszame jak miałem bar kiedyś,może podswiadoma inspiracją Hehe ;-) Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
eljot Opublikowano 16 Maja 2014 #10 Opublikowano 16 Maja 2014 Fotki robione pod wodą wychodzą różnie, zależy od sprzętu. Rybom światło lotto ustaw tak aby tobie się podobało
Rekomendowane odpowiedzi