Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, kwiq napisał:

Jak by to miało wyglądać ? W sensie ten regulowany zasys bo ciężko mi sobie to wyobrazić :( może masz jakiś szkic ?

Jakość nie powala ale kto będzie chciał to zrozumie o co chodzi

20170401_192033.jpg

Opublikowano

Elegancko, dzięki. A ta przesłona nie będzie opadać na samo dno w tych szynach ? Czy trzeba mieć kilka formatek z różnej długości "nóżkami" ? Nie potrafiłem sobie wyobrazić bo mam zasys dołem jak w projekcie turbo Henryka.

Opublikowano
Godzinę temu, kwiq napisał:

Elegancko, dzięki. A ta przesłona nie będzie opadać na samo dno w tych szynach ? Czy trzeba mieć kilka formatek z różnej długości "nóżkami" ? Nie potrafiłem sobie wyobrazić bo mam zasys dołem jak w projekcie turbo Henryka.

Przesłona jest z PCV a to jak wiadomo pływa. Nic nie opada i się nie unosi. W dnie można zrobić to samo. Wysokość przesłony to jakieś 5cm. 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam 0.5 cm i jest ok. Możesz też taką zrobić, a w razie czego bez problemu powiększysz ją, już w baniaku ;)

Edytowane przez lukas1987
  • Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W ostatnim swoim akwarium miałem w narożniku wklejony ze szkła taki filtr przelewowy, największą różnice robi to że kaseciak pobiera wodę z dołu między tymi szparkami dzięki czemu zasysa kupska, ja w swoim miałem tylko u góry i aby zebrać syf z dna musiałem mieć dodatkowo głowicę z gąbką. Teraz chciałbym jeśli to możliwe mieć tylko pompę napędzająca kaseciaka. Jaki model kaseciaka i z jakim napędem polecacie do takiego akwa 92/62/70h