Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Scoby napisał:

Tak też myślałem, ale kto pyta nie błądzi ;)

OK to jest poprawiona wersja:

fk1.jpg

Starałem się uwzględnić wszystkie uwagi, ale nie wiem czy mi się udało ?

Cały czas się też zastanawiam czy go nie odchudzić i zamiast głębokości 125 zrobić połowę. Tylko wtedy będzie mniejsza powierzchnia gąbek.

OT: Spodobało mi się te projektowanie 3d ;)

Skimer możesz sobie darować chyba, że jaki dodatkowy zasys. Nie jestem pewna czy te 2 poziome szczeliny będą wystarczające.

Opublikowano

Skimmer musi być w komorze pompy bo jedynie tam będzie działał ze względu na niższy poziom wody. Skimmer wcinasz dopiero po włożeniu kaseciaka do wody i nie grzebień taki jak na zdjęciu a jeden ząbek 0,3 cm i głęboki na tyle aby był pod wodą i pracował jak należy.

Opublikowano

Otwory zasysu muszą być pionowe - zrób, wsadź do baniak i obserwuj to zobaczysz dlaczego, ja proponuję sklej standard, zobacz jak to działa i zaprojektuj wtedy swojego super unowocześnionego :)

Opublikowano

A jest jakiś standard do 112 ? z Grzałką w środku ?

Nie chce super unowocześnionego, ale ten który tu deccorativo dał do 112 raz że nie widziałem tam skimera (mogę się mylić) a zależy mi na nim, a dwa że nie ma tam grzałki a również chciałbym ją schować.

Opublikowano
20 minut temu, Scoby napisał:

A jest jakiś standard do 112 ? z Grzałką w środku ?

Nie chce super unowocześnionego, ale ten który tu deccorativo dał do 112 raz że nie widziałem tam skimera (mogę się mylić) a zależy mi na nim, a dwa że nie ma tam grzałki a również chciałbym ją schować.

Nie wiem czy to standard ale na pewno mój standard do baniaka 54-112l .

Seba jestem pewien że nawet jak Plezi zrobi te standardy i wkleisz na pierwszych postach w dziale DIY czy Woda to i tak będą robili swoje nieudolne wersje zanim oprzytomnieją

Scoby jesteś mocno wkurzający gościu :Dalbo ślepy.:(

wejdz w tym temacie na post #1  i obejrzyj obrazki i nawet masz formatkę tła do 112l podaną i gąbki Azoo te same a to czy przykleisz ten swój kaseciak 5cm nad piaskiem czy od dna , czy w rogu czy po środku to dalej będzie standard.

tu masz taki w 54l  - widzisz grzałkę ?? a skimmer to ten wycięty ząbek do komory pompy i zapewne zauważysz też magnes który całe to kaseciako-tło trzyma do szyby by samo nie wypłynęło

ATT01001.jpg