Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w takim razie co byście mi polecili do 300L i jaka ilość haremów aby było kolorowo i naprawdę ładnie to ma być ozdoba salonu oraz aby było mało agresywnie zakładając że obowiązkowo musi być:

-Saulosi (ponieważ mam już 12 młodzików i bardzo mi się podobają)

-Maingano (bo jest niebieski i czarny)

Opublikowano

Nie ,przynajmniej ja tak nie uważam. Nazywane są PERŁĄ LIKOMY. Według niektórych urodą nawet przewyższają swoich samców. Obejrzyj fotki w galerii,wygoogluj sobie lub obejrzyj filmiki na youtube

Opublikowano

Jak dla mnie to samce jak i samice obydwóch gat.(perlumtt i joanjohnsonae) są ładne , więc śmiało mogę polecić.

w takim razie co byście mi polecili do 300L i jaka ilość haremów aby było kolorowo i naprawdę ładnie to ma być ozdoba salonu oraz aby było mało agresywnie zakładając że obowiązkowo musi być:

-Saulosi (ponieważ mam już 12 młodzików i bardzo mi się podobają)

-Maingano (bo jest niebieski i czarny)

Daj np perlmutt bo maingano jak i joanjohnsonae to jest melanochromis.

[300] Malawi

Opublikowano

Sprawdź na onzemalawicichliden.eu . Poruszałem tę sprawę w jednym z moich wątków , harisimi nawet w tej sprawie miał do Adka pisać ale mu chyba to umknęło trzeba by go było zapytać. Notabene nowa klasyfikacja obowiązuje już od roku. Jeśli chodzi o maingano to według nich to już nie melanochromis ale pseudotropheus.