Bezprym Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #21 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A którą afrę jeśli można wiedzieć,bo jest ich kilka.
stan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #22 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Afra ma ładnego samca , a kobity śledzie !
onestone Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor #23 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Afra ma ładnego samca , a kobity śledzie ! no wlasie hara ma ladne te samiczki wzglednie. stan najchetniej bym wzial demona ale boje sie bo czytalem ze ma strasznie wrazliwy uklad trwienny i mieso mu moze szkodzic strasznie. jeszcze sie wacham miedzy interruptusem a tym msobo bo jezeli jedyna przeszkoda sa tutaj kundle to przezyje
Bezprym Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #24 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi harę to jest to Cynotilapia sp.hara galireeya reef .Zastanów się jeszcze nad tym inerruptusem,po co dodawać znowu żółty kolor do żółtego, nie lepiej zróżnicować obsadę kolorystycznie? 1
stan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #25 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dlatego pisałem jak interruptus to maingano lub demon ! Jak dasz maingano i afre to w układzie 1+max 3 to samo u elongatusa i u saulosi możesz zapodać układ 1+nawet 5. Samiczki beda ładnie rozświetlać akwarium.
onestone Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor #26 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi harę to jest to Cynotilapia sp.hara galireeya reef .Zastanów się jeszcze nad tym inerruptusem,po co dodawać znowu żółty kolor do żółtego, nie lepiej zróżnicować obsadę kolorystycznie? Tak,tak jest mistrzowska,jeszcze musze sprawdzic czy malawian ja ma.Rozwazam tez metriaclime msobo,tez ma sliczne samce,samice owszem sa zolte ale maja calkiem inna budowe od saulosi wiec watpie zeby tutaj doszlo do jakis mezaliansow. Chetnie jeszcze bym uslyszal opinie kogos na temat demasoni i hodowli tego gatunku,czy rzeczywiscie mieszana dieta tak zle wplywa na te ryby?
Bezprym Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #27 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Stan nie wiem czy dobrze kolegę zrozumiałeś ,on chce dobrać gatunki do mpangi i saulosi- te mają zostać.
stan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #28 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 No dobrze zrozumiałem kolegę ! Jak da interruptusa to koniecznie trza dodać sporo rybek niebieskich ( demon czy maingano). Jak da afre to już nie interruptusa tylko niebieskie ryby(najlepiej maingano) ale zwiększyć trza samice saulosi żeby było więcej żółtego.
Bezprym Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #29 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A to sorry ,wygląda na to że toja cię źle zrozumiałem i on chce dodać harę nie afrę.
Bezprym Opublikowano 25 Kwietnia 2014 #30 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Rozwazam tez metriaclime msobo,tez ma sliczne samce,samice owszem sa zolte ale maja calkiem inna budowe od saulosi wiec watpie zeby tutaj doszlo do jakis mezaliansow Tu akurat martwiłbym się o to żeby samiczki msobo nie męczyły samic saulosi w związku z agresją wewnątrzgatunkową tych pierwszych.
Rekomendowane odpowiedzi