Jump to content

Recommended Posts

Posted

namowiliscie mnie na tetre 700 ale naprawde mnie juz nie stac na wewnetrzny,,wiec co mam zrobic???? nie bede go calkiem przerabial na ceramike ale nie wiem czy rybkom nie bedzie zle.. chce mala obsade jakies 2 gatunki po 2+3.. ale to sie zobaczy..

akwa 240lpanorama

Posted

jesli to male ryby na razie to spokojnie pol roku obleci tak jak jest, don't worry. wewnetrzny jest mocno zalecany, kiedy ryb jest duzo i sa duze, wtedy duzo paskudza - proste. a przy malych to spoko, nie dajmy sie zwariowac.

Posted

powiem tak

i tak musze kupic kaskade bo mam jeszcze akwa 100 l ogolne i w nim mam wewnetrzny 240l/h wiec nie wiem czy kaskade dac tam a wziasc wewnetrzny czy na odwrot? w sumie tam zyja rybki nie wymagajace ale nie chce ich zaniedbac..kaskada jest lepsza wiec mysle ze moge ja dolozyc do 240l i bedzie jako mechanik.. co sadziscie? a moze jakis inny wewn filtr w tej cenie?

Posted

Kaskada jako mechanik chyba średnio się nadaje. A ten wewnętrzny filtr o przepływie 240l/h, to mało do akwa z pyszczakami. Ja polecam pompę z założoną gąbką. Ja za pompę Atmana o przepływie 2000l/h z gąbką płaciłem jakieś 80zł, a Ty potrzebujesz o połowę mniejszą, więc myślę, że 50zł styknie. No i, jak pisał kisor, to nie musi być teraz, więc zdążysz naskładać :D