Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porponuję metriaclime zebre slim ! Samiec rośnie do około 15cm , a samice 12cm. Jest rybą wszystkożerną , żeruje na planktonie, glonach czy peryfitonie.

Samica jest OB więc nie będzie szaro.

f-mc105.jpg

Poniżej masz samca.

2ffc53a1b1425eb68be8ed1f67ed74e7.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano
dzieki za wszystkie odpowiedzi :) !

adamg567 - piękna rybka to fakt jednak jesli chodzi o podobieństwo to jest b, podobny do hary fakt że piekniejszy.

może jeszcze jakieś propozycje?

No to może bardzo popularną Metriaclima lombardoi?

• Dziękuję 1
Opublikowano

eljot12 http://www.cichlidenareal.ru/wiki/index.php?vid=518 na tych zdjeciach to samiec i samica czy dwa odrebne gatunki??

stan - fakt bardzo ładna rybka :) wziołbym ją bez zastanowienia jednak samice ob też nie bardzo mi sie podobaja.

adamg567 znowu samice żółte :) za dużo tego ;)

Moze cos z nom-mbumy???

Metriaclima zebra chilumba Katale co sadzicie?

Wiem, wiem narzekam ale nie chce za kilka tygodni obudzić sie i stwierdzić że źle wybrałem.

Opublikowano

A co powiesz na Pseudotropheusa crabro - duży, mięsożerca, w miare ładne samice. Będzię się wyróżniał na tle pozostałej obsady.

• Dziękuję 1
Opublikowano

adamg567 - to zwracam honor :)

Sowa - właśnie cały czas myślałem nad crabro jednak myślałem że wielkościowo bd za duży. Ale chyba sie jednak na niego zdecyduje

eljot12 - dzieki

ale jeszcze jedno pytanie co sadzicie o Metriaclima zebra chilumba Katale ??

Opublikowano

Podobna do hary.Musisz raczej się wystrzegać podobnego ubarwienia i pionowych pasów.Zebra po osiągnięciu większych rozmiarów od hary, mogłaby jej nie dać żyć.

Może jakaś Petrotilapia?

• Dziękuję 1
Opublikowano

przez swój pryzmat bo jeden z pierwszych pyszczków jakich miałem to własnie m.lombardoi. Piękna spora ryba...ostatnio raczej króluje w słabej jakości albo w niezidentyfikowanych.

• Dziękuję 1