acer2244 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor #11 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Do około 20-22 ryb dorosłych, czasowo mógłbyś mieć troszkę więcej jeśli są młode np uzupełniając jeden z gatunków. Napisz śmiało ile jakich ryb masz to ci coś zaproponuję aby Malawka stała się Malawką. Jeśli jesteś w stanie policzyć bo czym więcej ryb tym ciężej Aulunocara calico 1+2 dorosłe Aulunocara Benshi Benga 1+2 w trakcie wybarwiania Aulunoacra Maylandii 1+3 w trakcie wybarwiania M.Reef 1+1 wybarwione dorosłe Placidochromis electra 1+3 dorosłe Pyszczak johani 5szt. płeć jeszcze nieznana Copadichromis Azerus 1+3 w trakcie wybarwiania Afra luwino 6szt. płec jeszcze nieznana w trakcie wybarwiania Acei ngara 4szt płeć jeszcze nieznana Yelow 4szt. dorosłe Labeotrpheus trawawase thumbi 1+3 wybarwione Placidochromis Mdoka white Lips 5szt młodzież Lethrinops Red Cup itungi 6szt młodzież Elongatus mpanga 1+1 dorosłe Protomelas Steweni Taiwan Reef 7szt młodzież W sumie jak dobrze policzyłem wychodzi 52 sztuki.
harisimi Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #12 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Wow no to dłuższe posiedzenie mnie czeka jeśli chciałbym to ogarnąć. Pytanie czy ty jesteś w stanie drastycznie ograniczyć liczbę gatunków bo jeśli nie to szkoda mojego czasu
acer2244 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor #13 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Wow no to dłuższe posiedzenie mnie czeka jeśli chciałbym to ogarnąć. Pytanie czy ty jesteś w stanie drastycznie ograniczyć liczbę gatunków bo jeśli nie to szkoda mojego czasu Myślę, że tak chętnie posłucham Twoich rad jeśli możesz coś podpowiedzieć. Szkoda się będzie rozstać z niektórymi rybami ale cóż. Spokojnie w wolnej chwili jak będziesz miał czas i to ogarniesz.
Perez666 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #14 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie z niektórymi a z 70% gatunków. Mix totalny.
acer2244 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor #15 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie z niektórymi a z 70% gatunków. Mix totalny. Aż tak, kurcze trochę się naszukałem niektórych rybek, ale zobaczymy co kolega prezes napisze :-)
krzysiutoja Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #16 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam Lethrinops Red Cup itungi dokup jeszcze 6 sztuk i zrób jednogatunkowe i to będzie kropelka Malawi Pozdrawiam i powodzenia w hodowli
eljot Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #17 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Aż tak, kurcze trochę się naszukałem niektórych rybek, ale zobaczymy co kolega prezes napisze Kup jeszcze ze dwa akwaria i jakoś się to poukłada
acer2244 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor #18 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam Lethrinops Red Cup itungi dokup jeszcze 6 sztuk i zrób jednogatunkowe i to będzie kropelka Malawi Pozdrawiam i powodzenia w hodowli No nie bardzo chciałbym jedno gatunkowe wiem, że lethrinops to ładna ryba, ale chciałbym coś jeszcze. -- dołączony post: Kup jeszcze ze dwa akwaria i jakoś się to poukłada Hehe no tak by było najlepiej, tylko gdzie to stawiać w najgorszym przypadku zabiorę trochę rybek do pracy.
krzysiutoja Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #19 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zastanów się czy mbuna czy non mbuna chyba od tego Musisz zacząć Masz fajne gatunki , niestety nie można mieć wszystkiego :-(
acer2244 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor #20 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wow no to dłuższe posiedzenie mnie czeka jeśli chciałbym to ogarnąć. Pytanie czy ty jesteś w stanie drastycznie ograniczyć liczbę gatunków bo jeśli nie to szkoda mojego czasu Witam kolegę. Chciałem zapytać czy kolega może już coś wymyślił na temat mojej obsady. Właśnie się zastanawiam w razie czego co wybrać czy Mbuna czy non buna???.
Rekomendowane odpowiedzi