Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mostki stanowią ułamkową część powierzchni.

Styropian od zewnątrz stosuję zgodnie z zasadą, że izolacja zawsze powinna być od strony chłodniejszej. Od wewnątrz ma stanowić miękki podkład dla folii.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Komuna wróciła, przynajmniej w Białymstoku. Kasa spłynęła na konto, ale trudno za nią kupić to, czego potrzebowałem, a potrzebowałem dwudziestu bloczków betonowych 14x25x25 cm. Zamiast nich po paru tygodniach udało mi się kupić za 150 zł bloczki połówkowe, 40 szt. – dwa razy więcej roboty i zaprawy.

W Leroy Marlin 20 min (!!!) czekałem przy stanowisku działu „Ogród” na pożal się boże „konsultanta”, by kupić folię do oczek wodnych. W końcu ją kupiłem (236,25 zł). Oczywiście klej do folii figuruje na stronie internetowej, ale nie do kupienia w Białymstoku. W sklepie internetowym LM jest, ale na zamówienie, a czas leci. Jest wielu sprzedawców folii do oczek wodnych w naszym pięknym mieście, ale żaden nie sprzedaje kleju, to jakaś paranoja.

Dziś też przyjechały 3 T pospółki (220 zł), w końcu będę mógł zalać posadzkę wokół zbiornika.

A teraz kilka fotek:

t6595g.jpg

2eeyl9t.jpg

2rypkrr.jpg

vpdg9e.jpg

i608bl.jpg

206ok7d.jpg

2quhj5i.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano

Projekt i realizacja SUPER!! Wiem ,że to spełnienie Twoich marzeń..Ciekawy jestem czy jest możliwość zamontowania kamerki o takim kącie widzenia aby widzieć jednak od środka tak jak patrzymy na nasze akwaria? ( aby popatrzeć sobie od czasu do czasu tak jak w akwarium) Przepraszam Cię Alex ,że tak piszę ( bo to przecież Twój zbiornik a nie mój) ale mi by trochę brakowało takiego "widzenia " do jakiego przyzwyczaiło mnie akwarium..Hm..nawet zajrzałem teraz od góry do mojego akwarium...No i falująca woda i odbite światło i lipa:)...

Podziwiam Twój projekt i bardzo Ci kibicuję..No i czekam na następną relację!!

Opublikowano

Zastanawiam się tylko jak na to patrzeć. Oczka wodne nigdy mnie za bardzo nie fascynowały bo z góry mało co widać, a z boku zwykle ciężko patrzeć. :)

Mam nadzieję, że tu będzie jakoś inaczej :)

-- dołączony post:

Heh. Andrzej w sumie napisałeś dokładnie o tym samym co ja :)