lisartur Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam Czy takie rozmieszczenie filtrów jest prawidłowe Czy taki obieg będzie mi zbierał w akwarium odchody Proszę o uwagi jeżeli mam coś zmienić czy może przenieść w inne miejsca Pozdrawiam
Gizmo_23 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam. Mechanik ok ,ale deszczownię to bym wywalił-na co ci ona?Z tego co wiem ,to nikt jej w Malawi nie montuje ,bo popatrz sam pytasz o to,czy odchody będzie dobrze zbierał a niby jak ma to robić skoro cała przednia-główna strona nie będzie miała obiegu wody wystarczająco silnego żeby piasek przedmuchać?A deszczownica wiesz jak działa?
lisartur Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ok to mam wywalić deszczownicę i i strumień wylotu z filtra biologicznego skierować po ukosie na przednią szybę? Myślałem że deszczownica będzie poruszała taflą wody żeby nie było tzw filtru na powierzchni
Gizmo_23 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ok to mam wywalić deszczownicę i i strumień wylotu z filtra biologicznego skierować po ukosie na przednią szybę? Myślałem że deszczownica będzie poruszała taflą wody żeby nie było tzw filtru na powierzchni U mnie za to właśnie odpowiada biolog z kubła wzburza taflą i nie ma kłopotu
lisartur Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 To co masz na końcu wylotu założone ? Takie coś jak na zdjęciu z wylotu z filtra wewnętrznego?
Gizmo_23 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #6 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Takie coś jak na zdjęciu z wylotu z filtra wewnętrznego? Coś bardzo podobnego i daje ładnie radę
Rekomendowane odpowiedzi