Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie tak jak miesiace wczesniej zaklasdalem temat , ze za jakis czas mam zamiar zabrac sie za hodowle pyszczakow.Powiedzcie mi jaka obsade moge miec w 160l i jak z woda bo czytalem i slyszalem , ze pyszczaki lubia twarda wode 6-8, jakich lamp uzywacie do wybarwienia tych ryb, czy uzywacie lamp uv? wiadome nie cały czas , ale raz dziennie np 1h . Mysle ze nikogo nie urazilem zakladajac taki temat , ale wole opytac jeszcze kilka szczegolow.

Jesli chodzi jeszcze o sprzet to posiadam mysle dobry bo lata wczesniej zajmowalem sie dyskami. Takze kubelek napowietrzacze wszystko mam. A wlasnie jak to wyglada z pradem wody pyszczaki lubia powalczyc z pradem czy bardziej spokojkna wode lubia? I jak wygladaja u nich choroby, czy sa tez takie podajne na choroby jak np dyskowce? Znacie jakas dobra hodowle , ktora z sercem mozecie polecic na slasku?

Opublikowano

A powiedzcie mi jakie macie wklady w kubelkach? Bo ja jak dobrze pamietam to mialem kulki 2 piętra i 2 pietra ceramika. Ale to do dyskow, a do pyszczakow macie innr?

Do chorzowa masz na mysli Pana ktory tez zajmuje sie sprzedaza Dyskowcow? bo wlasnie u niego kupilem chore ryby:)

Opublikowano

Mam pytanie w doborze obsady, czy do zbiornika 160l mogę połączyć Saulois z Yellow? jak dorosną nie pozbijają się? Czy lepiej Saulois + mphanga. Oglądałem niektóre propozycje do takiego baniaka, żadna mi nie podeszła..:P