Konrad-skorpion Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor #51 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mam jeszcze pytanie Czy możliwe jest aby wskaźnik przepustowości pokazywał po 3 dniach pracy minimalny przepływ? Po uruchomieniu wskaźnik pokazywał max, a teraz patrze i pokazuje że trzeba czyścić???? Normalne takie zachowanie?
Konrad-skorpion Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor #53 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 przed pokazywał jedną kreskę poniżej maxa a teraz jest wskaźnik na najższym polu Ale dmucha spoko na dyfuzorze eheim (nie spłaszczonym tylko z otworem średnicy słomki do napoi)
stan Opublikowano 3 Kwietnia 2014 #54 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A TY piszesz o kuble , ehh ! Myślałem, że o pompie CO ! Nie było tematu.
Konrad-skorpion Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor #55 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A tak myślałęm , że myślisz o pompie. Pompa mi nic nie spadła - no może 100l/h po 8 miesiacach. Ale to chyba wina, że wstawiłem płaski dyfuzor eheima Działa sobie na 600-700l/h na II biegu i wystarcza spoko. Faluje przez całe akwa
Konrad-skorpion Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor #56 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Chciałbym zapytać bo filtr chodzi już tydzień a woda mi się zrobiła mętna. Czy przez nowe złoże w kuble mogła zachwiać sie biologia? Natleniana jest dobrze (ruch tafli z kubła i narurowca) Czy to pierwotniaki? Proszę o pomoc Parametry wody: NO2 - 0 NO3 - 30 po 10 dniach od wymiany wody. NH4 - 0 PH - 7,8 PO4 - 0,05 -- dołączony post: Sytuacja opanowana : Podmiana wody 40% i biodigest prodibio.
Konrad-skorpion Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor #57 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ostatnie pytanko Czy zakładać na wloty do eheim'a prefiltry (gąbki) w wewnątrz akwarium czy pozostać przy gąbce która jest w środku i płukać przy spadku przepływu?
harisimi Opublikowano 10 Kwietnia 2014 #58 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Oczywiście prefiltracja odciąża system jednak szpeci baniak :-) wybór należy więc do ciebie ... na pewno prefiltr nie jest jednak konieczny.
eljot Opublikowano 10 Kwietnia 2014 #59 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Załóż małą, gęstą gąbkę na zasys, wiele nie pogorszysz bo sama rura szpeci (ale da się to zasłonić). Unikniesz zbędnego grzebania w kuble.
Konrad-skorpion Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor #60 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 i tak zrobię. a rurki wlotowe są dwie ale zasysy zasłonięte
Rekomendowane odpowiedzi