Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Misiek

Kupiłem dzisiaj trochę osprzętu do baniaka i posłuchałem się Ciebie . I tak do wyposażenia doszło:

JBL CRISTALPROFI GREENLINE e1501

grzałka EHEIM JAGER 150W

AQUAWILD AQUA GRAVEL SS (0,2-1mm) 30kg - Jasny żwir kwarcowy

AZOO 11in1 SUPER BIO-BACTERIA 250ml .

AQUAEL TURBO 2000

:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie baniak uruchomiony :)) Jbl 1501 chodzi cichutko żadnych problemów , wewnętrzny aquael turbo 2000 też bez zarzutu . Startowałem w dniu 5.04.2014. Na start do akwarium poszło 150 ml 11in1 Azoo super bio bacteria . Woda pierwszego dnia żółtawa , w dniu dzisiejszym widać poprawę . Czekam cierpliwie na obsadę :) Podpowiedzcie czy w JBl wymienić jakiś wkład na coś szczególnego ? W tej chwili pracuje na oryginalnych wkładach .

Opublikowano

Wg mnie za niska zabudowa kamieni, przez co głównie rzuca się w oczy filtr wewnętrzny. Swoją powietrze z niego śmiało możesz odłączyć. oczywiście w niczym to nie przeszkadza, ale w niczym też nie jest potrzebne a tylko hałasuje. Ta drobnica po lewej stronie będzie wymarzona kryjówka dla narybku :)

Opublikowano

Misiek chciałem wyżej ale nie mieli takiego serpentynitu . Czekam na bardziej płaskie łupki będę chciał jakoś przykryć ten filtr bo jest niezbyt . Oświetlenie myślę żeby zmienić na tył marine glo , a przód power glo .

Opublikowano
myślę żeby zmienić na tył marine glo , a przód power glo

Miałem to połączenie bo też wydawało mi się fajne... niestety, zemdliło mnie po dwóch dniach i marine wylądowała w szufladzie. Zdecydowanie za niebiesko no ale decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano

Misiek Mam fajny duży skład kamienia u siebie , ale nie mieli na chwilę obecną serpentynitu o podłużnych kształtach. Były mega łupki tatrzańskie w sam raz na zasłonięcie filtra , tylko nie wiem jak wizualnie by to pasowało do zielonego serpentynitu.Raczej chciałem mieć jednolitość kolorystyczną :) Sebek co do świetlówek to im więcej czytam to mam większy mętlik ..