JACKSON Opublikowano 8 Sierpnia 2007 #1 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam! Co można dołożyć do red-redów i demasoni. Jaki inny gatunek zeby nie było wielkich bitew ale było fajnie kolorowo? Akwarium 250l.
M_sobo Opublikowano 13 Sierpnia 2007 #2 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam, według mnie taka obada jest ok, oba gatunki są silne, więc 3 tak silny gatunek spowodowałby niezłe zamieszanie i tragedia gotowa, najlepiej jakiś słabszy, może yellow by sie nadał?
czester_ Opublikowano 13 Sierpnia 2007 #3 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Właśnie taki yellow w takim wypadku byłby cały czas zaganiany i katastrofa gotowa... IMO ja bym został przy tych dwóch gatunkach, a w większych haremach. Wpuścisz to zobaczysz ile Ci miejsca zajmą
JACKSON Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor #4 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 a skoro dwa gatunki i większy harem, to ile w sztukach powinno ich być?
czester_ Opublikowano 14 Sierpnia 2007 #5 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja w takim akwarium mam 2+6 saulosi i 1+4 rdzawe... i jak dla mnie to już max. Podejżewam że przy większych gatunkach miałbym ich jeszcze mniej także mnie nie pytaj bo doradze ci 10 rybek;)
ReBorn Opublikowano 3 Września 2007 #6 Opublikowano 3 Września 2007 Nie dokładaj już niczego. Te ryby są silne i między sobą żyją w jako takiej równowadze. Ja mam taki układ w akwa i jest ok. Miałem przez jakiś czas yellow, ale to był błąd, były sterroryzowane, tylko jeden samiec miał odwagę wypływać spod kamyków i pojawiać się w toni.
Rekomendowane odpowiedzi