Jump to content

Filtr narurowy

acer2244

Recommended Posts

Witam koledzy sorry, że się wtrącę podpowiedzcie proszę posiadam filtr Hw-302 i chciałbym założyć pre filtr taki filtr jak do wody pod zlew czy to zda egzamin. Jaką mam średnicę wybrać posiadam Hw-302 "chińczyk" węże zielone oryginalne od tego filtra tylko nie wiem jaka średnica??. Takie coś chce założyć 3/4":

FILTR NARUROWY KORPUS UCHWYT KLUCZ WKŁAD - AQUA (3964136283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/39/64/13/62/3964136283@@AMEPARAM@@09@@AMEPARAM@@39/64/13/62@@AMEPARAM@@3964136283

Czy takie coś zda egzamin i czy będzie dobre??. Pozdrawiam wszystkich

Kup ten z poniższego linku ! ma odpowietrznik , a na pewno będzie Ci potrzebny :rolleyes: .

FILTR DO WODY 10" 1/2 GRATISY wkład piankowy (3963746493) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/39/63/74/64/3963746493@@AMEPARAM@@08@@AMEPARAM@@39/63/74/64@@AMEPARAM@@3963746493

Dzięki za pomoc a te węże 3/4" będą dobre jeśli możesz podpowiedzieć jak wygląda sprawa z przepływem wody, czy ten Hw-302 da radę czy będzie raczej za słaby, A jaki byś polecił wkład żeby się szybko nie zapychał w Castoramie widziałem taki siatkowy dosyć drobny i sie tak właśnie zastanawiam. A może dać do środka zwykłą gąbkę. Podpowiesz coś??

Wkłady to sznurkowe lub rurkę po taki wkładzie możesz owinąć owatolnią ! A jeżeli chodzi o sam filtr HW302 to szału nie będzie z nim, chyba że on ma służyć jedynie za samego biologa to styka. Jak będziesz montował węże do korpusu to daj końcówkę o pełnym przepływie. Na zasysie możesz dac juz rurki 3/4 np. nibco, nie koniecznie musi być wąż, ale od strony filtra już musisz dać wąż plus końcówke 3/4 o pełnym przepływie.

Coś takiego.

f32540b8bcc3e46bf7b659006941f77d.jpg

Wkłady to sznurkowe lub rurkę po taki wkładzie możesz owinąć owatolnią ! A jeżeli chodzi o sam filtr HW302 to szału nie będzie z nim, chyba że on ma służyć jedynie za samego biologa to styka. Jak będziesz montował węże do korpusu to daj końcówkę o pełnym przepływie. Na zasysie możesz dac juz rurki 3/4 np. nibco, nie koniecznie musi być wąż, ale od strony filtra już musisz dać wąż plus końcówke 3/4 o pełnym przepływie.

Coś takiego.

f32540b8bcc3e46bf7b659006941f77d.jpg

Witam wczoraj założyłem u siebie filierek naruruowy 3/4 cala w środku wkład sznurkowy 50 mikronów na wejściu do kubełka chińczyk Hw-304A. Próbowałem odpalić całą instalację, ale chyba mój filtr jest po prostu za słaby bo nie chce zassać wody z akwarium w korpusie jest oczywiście woda i dalej stoi. Może coś poradzicie na taki problem. Pozdrawiam.