Koniu Opublikowano 11 Lutego 2014 #1 Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam, jutro idę wyminić Yellowy, bo mam dwa samce na dwie samice. Idę wyminić jednego samca na samice. Mam jednak mały problem w wyborze. Jeden jest największy w akwarium, jednak nie posiada atrapy jajnikowej, drugi zaś jest troszkę mniejszy, ma mniej wybarwione płetwy, ale posiada atrapę. Według Was decyzja ta może mieć odzwierciedle w późniejszym rozmnożeniu albo w innej rzeczy ? Z góry dziękuję za pomoc
marcin1ja1 Opublikowano 11 Lutego 2014 #2 Opublikowano 11 Lutego 2014 Wydaje mi się, że wielkość atrap jajowych (nie jajnikowych) ma taki sam wpływ na płodność rybki, jak ma wpływ wielkość przyrodzenia u mężczyzny na jego efektywność w zapładnianiu
nabe Opublikowano 11 Lutego 2014 #3 Opublikowano 11 Lutego 2014 Jeśli chcesz trafić w samice to wybierz mniejsze ryby bez atrap jajowych, ale też nie ma gwarancji że trafisz.
Koniu Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor #4 Opublikowano 11 Lutego 2014 Chodzi mi o samca. Wydaje mi się, że mam dwóch samców. Jeden mniejszy z atrapą, a drugi największy w akwarium, ale zaś bez atrapy. I którego wyrzucić mam
greghor Opublikowano 12 Lutego 2014 #5 Opublikowano 12 Lutego 2014 Dla pewności zrób zdjęcie ryb gdzie masz wątpliwości i opublikuj w galerii w dziale "Indentyfikacja". Tak naprawdę być może masz jednego samca i trzy samicę. Głupio byłoby tego jedynego teraz oddać. U mnie też kiedyś samiec red-blue był mniejszy od jednej z samic. Dopóki jej nie przegonił "wzrostem" robił za akwariowe popychadło. Kiedy mu się to w końcu udało - ślicznie się wybarwił i zaczęła się prokreacja na całego.
Rekomendowane odpowiedzi