Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czytałem wiele na temat obsad lecz 120l to małe akwa jak na pyszczaki, chciałem mieć dwa gatunki lecz 120stka to raczej za małe moge się pokusić tylko na saulosi. Czytałem że mogą być 2 samce czy mógłbym zrobić do mojej 120stki obsadę 2+5 ? Oto moje akwa.

95846c14db08f14fgen.jpg

Opublikowano

Posiadanie dwóch samców nie ma sensu bo i tak jeden będzie zdominowany i ca za ty idzie mało atrakcyjny.

Jak już to 3 samce ale na to masz za mały zbiornik

Opublikowano

Tutaj pozwolę się częściowo nie zgodzić ... u mnie akurat układ z 2 samcami trzymał się najdłużej. Nie jest to zasadą dlatego najlepiej jest kupić stado młodych ryb i mieć przez jakiś czas nawet czasem bardzo długi radość z różnych układów Finalnie zostanie za pewne 1 samie choc i tu nie ma zasady ale radości z obserwacji wielosamcowości nikt Ci nie odbierze. Kup młode i niech to ryby zdecydują.

Opublikowano

Tak podzieliły baniak na małe rewiry i wyglądały super po jakimś czasie niestety został jeden i zdominowanego usunęłem ale rok czy 2 w takim układzie to gra warta świeczki

Opublikowano

U mnie wyglądało to trochę inaczej bo miałem 4 samce z czego 3 wybarwione, jeden śledź.

Oddałem śledzia bo kumpel szukał samca i nagle jeden z wybarwionych ześledziował się i były tylko 2 wybarwione.

U mnie zawsze musiało być jeden jako popychadło czyli wybarwionych było o jednego mniej niż wszystkich.

Opublikowano

Dlatego piszę że nie ma zasady. Najpewniejsze jest ze zostanie 1 samiec ale kumpel kupe czasu w 112 tce ma 2 samce. Warto spróbować

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pozwolę sobie odkopać gdyż sprawa podobna z tym że planuje saulosi i saulosi coral w jednym zbiorniku.Jak Panowie to widzicie?Planuje po haremie tych dwóch różnych odmian.

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka