ecniv Opublikowano 2 Lutego 2014 #1 Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam Jestem nowy na forum, nie znam się za bardzo na rybkach, dopiero się uczę. Stąd moja rejestracja, myślę, że dużo się tutaj nauczę. Akwarium zbiornik: 160l filtr kubełkowy: JBL e701 oświetlenie: 2x30W świetlówka niebieska-biała podłoże-żwirek biały 1-2mm obsada: jak widać nie wiem jak opisać- ilościowo 14 sztuk. kamienie-piaskowce z łąki Co myślicie, co byście zmienili, co dołożyli, co zabrali?
eljot Opublikowano 2 Lutego 2014 #2 Opublikowano 2 Lutego 2014 Wystrój to rzecz gustu, jak dla mnie brakuje jakiegoś tła. O obsadę pytaj w wątku który wydzieliłem, zajrzyj do FAQ. --------------------------- Widzę że usunąłeś swój post w wydzielonym wątku nie rób tego na przyszłość bo to traci sens.
fushin Opublikowano 3 Lutego 2014 #3 Opublikowano 3 Lutego 2014 Za dużo ryb, kiepskie ustawienie kamieni. Jeżeli nie znasz ich nazw to poproś w odpowiednim dziale o identyfikację lub oglądnij sobie fotografie i swoich podopiecznych i oceń co masz. Nie można mieszać pysków jak się podoba.
ecniv Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor #4 Opublikowano 3 Lutego 2014 Teraz już sobie zdaję sprawę, że nie można mieszać jak się podoba. A czemu słabe ustawienie kamieni ?
nabe Opublikowano 3 Lutego 2014 #5 Opublikowano 3 Lutego 2014 To jest rzecz absolutnie gustu i tobie się powinno podobać.Najważniejsze,żeby ryby miały jakieś kryjówki.Chociaż wg. mnie z tych kamlotów można było wyczarować coś więcej niż "garaże" jeśli byłyby większe.
fushin Opublikowano 3 Lutego 2014 #6 Opublikowano 3 Lutego 2014 A czemu słabe ustawienie kamieni ? Zobacz sobie galerie innych użytkowników, mają tam różne cuda z kamieni. Jak się napatrzysz to zapewne stwierdzisz że jednak u Ciebie jest słabiej, choć tak jak nabe napisał to kwestia gustu, ale uwierz mi może być dużo ciekawej. Zmień kształt kamieni na bardziej w stylu "minigłazów" a nie tylko płaskich placków. Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi