Erni-lee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor #11 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Już dawno myślałem o l. trewavasae chilumba lecz ten otwór gębowy trochę mi się nie podoba Za to te ryby mają ładne kolory...Więc może zamiast Metriaclima sp. elongatus Chewere 1+4 dam l. trewavasae chilumba 1+4
matejk Opublikowano 31 Stycznia 2014 #12 Opublikowano 31 Stycznia 2014 dobry wybor dla mnie ten pysk wyroznia ta ryb z innych i dzieki temu sprawia ze zwraca sie na nia uwage
Bourbon Kid Opublikowano 31 Stycznia 2014 #13 Opublikowano 31 Stycznia 2014 A może jeszcze inna odmiana l. trewavasae http://www.sklep.malawian.pl/malawi/1173-labeotropheus-trewawasae-marmelade-cat.html
Erni-lee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor #14 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Nie wiedziałem tej ryby na żywo ale tak czy siak będę musiał wybrać się do Wawy po ryby gdzieś lub przez neta szukać bo w zoologach jak zwykle mają pustki z pyskami bo tylko im Ameryka Południowa w głowie... Co do l. trewavasae to obojętnie jaką odmianę barwną kupię to one będą się krzyżowały ze sobą ?
Erni-lee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor #16 Opublikowano 31 Stycznia 2014 l. trewavasae z l. trewavasae Chodzi mi o odmianę barwną np. czerwony z niebieskim
matejk Opublikowano 31 Stycznia 2014 #17 Opublikowano 31 Stycznia 2014 jak kupisz dwie albo wiecej odmian barwnych l.trewavasae to wiadomo ze bd sie ze soba krzyzowaly jak nie bd samca z danej odmiany badz na odwrot. 1 odmiana barwna i starczy z tego np 10 szt mlodych zeby stworzyc harem 1:4 .Wybor odmiany kwestia gustu...
Erni-lee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor #18 Opublikowano 31 Stycznia 2014 O to mi chodziło bo samice to raczej wszystkie o jałowej barwie są ?
matejk Opublikowano 31 Stycznia 2014 #19 Opublikowano 31 Stycznia 2014 chilumba ma samice szaro-żółte w ciapki,red top ma żółte w ciapki lub prawie bez nich. http://www.malawi-dream.info/Labeotropheus_trewavasae.htm klikając w odpowiednią odmianę wyskakują zdjęcia obu płci 1
Erni-lee Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor #20 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzięki za stronkę bo na forum to w encyklopedii ryb jest słabo i żeby coś wybrać musiałem szukać fot w google.
Rekomendowane odpowiedzi