Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli haremik pasiaka 1+3, a dodatkowo stadko demasonów (8-10 szt.)?

Mam harem maison reef 1+3 F1, ale tak niemiłosiernie mi się wyciera, że nie mam co robić z młodymi, a dużo przezywa, więc pomyślałem, że go eksmituję. Może jednak z powrotem go wpuszczę?

Opublikowano

No co TY to że tak sie wyciera nie oznacza to żebyś tak pięknej ryby się pozbywał. Zakup sobie jako eliminatora fryeri samego samca i już. No chyba że będzie leniwy ;-)

Opublikowano

Wiem, że to nie powód, natomiast wyciąganie co kilka miesięcy wszystkiego z akwarium, żeby odłowić te maluchy pomału mnie męczy :)

Czy do tego zestawienia (z maison reef) dalej pasowałby Twoim zdaniem demasoni?

Opublikowano
Czy do tego zestawienia (z maison reef) dalej pasowałby Twoim zdaniem demasoni?

Pewnie że tak tym bardziej że niebieskiego by się przydało u ciebie.

Opublikowano

Myślę że styknie fakt nie miałem tej ryby ale(chyba je sam zapodam do siebie) po konsultacjach z chłopakami lepiej dać więcej bo się cholerniki wybijają się nieźle.

Opublikowano

kup z 12 szt. do swojego akwa... poza tym chociaż to roślinożercy, to żaden narybek przed nimi się w kamieniach nie uchowa u mnie to największe killery i z najmniejszych dziur wyłapały młode metraclimy... na razie nie widać , żeby im mięso zaszkodziło

Opublikowano

O ile nadarzam za wątkiem to obsada tutaj to non mbuna z kilkoma gatunkami mbuna o różnej diecie tak? Czy coś przeżyłem?:)

z mbuny będzie demasoni stadko , jest już maison , i dalej co sumarycznie ?

Opublikowano
O ile nadarzam za wątkiem to obsada tutaj to non mbuna z kilkoma gatunkami mbuna o różnej diecie tak? Czy coś przeżyłem?:)

z mbuny będzie demasoni stadko , jest już maison , i dalej co sumarycznie ?

Tak było na początku, jednakże po przemyśleniach została sama mbuna w składzie:

msobo magunga 2+8

maison reef 1+3

trewawase marmalade cat 1+1

stadko synodontis petricola

i dziś doszło stadko maluchów demasoni 17 szt.

Do non mbuny powrócę, jak znajdę miejsce na kolejny baniak :)