Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar postawic zbiornik o wym. 190x60x60 mam pytanie o filtracji czy wystarczą 2 filtry JBL E1501 GREENLINE ??? plus falownik tylko nie znam sie na nich jaka moc byla by potrzebna??

Opublikowano

Dwa filtry jbl 1500 jako biologiczne czy jeden jako biolog a drugi jako mechanik?

Jak dla mnie oba rozwiązania się nie nadają. Jbl 1500 jako biolog wystarczy w zupełności a jako filtr mechaniczny nie nadaje się. Będzie po prostu za słaby. Musiałbyś pomyśleć o jakimś filtrze wew z gąbką ewentualnie o narurowcu.

Opublikowano

no tak jeden biolog i jeden mechanik, ale ja nie chce nic w sodku zadnej gabki, a nie znam sie na tym narurowym, chyba cos pomieszałes, bo napisales ze jbl 1500 jako mechanik wystarczy a pozniej ze jako mechanik nie nadaje sie :P

Opublikowano

Jeżeli zamontujesz w akwarium cyrkulatory (falowniki) to w zupełności drugi starczy Ci jako mechanik. Na tak duże akwarium przydałyby się 2 falowniki JVP-101. Wtedy będzie na tyle dobra cyrkulacja aby zewnętrzny wyłapał wszystkie śmieci. Koszt tych falowników to 70-80zł więc koszt niewielki.

Opublikowano

Wyjdzie podobnie, chociaż prawdopodobnie drożej. Zależy jak go rozwiążesz. Najtańsza opcja to JBL 1501 jako biolog i głowica z gąbką jako mechanik. Możesz spróbować zrobić z jednego zewnętrznego mechaniczny, a z drugiego biologiczny, tylko bez jednego, albo nawet dwóch falowników się w środku nie obejdzie. Wszystko zależy też od tego ile będziesz miała ryb.

Opublikowano

Obsada do sprawdzenia, moze byc taka? :

Sciaenochromis fryeri

Labidochromis Caeruleus yellow

cynotilapia afra red top likoma

Metriaclima chilumba Maison Reef

Pseudotropheus sp. Acei

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.