Jump to content

Recommended Posts

Posted

Najważniejsze aby pierwsza warstwa CR była rzadka, aby pokryła wszystkie drobne dziurki. Druga warstwa gęsta. Chcesz uniknąć malowania? Dodaj pigment do ostatniej warstwy CR i problem masz z głowy :)

Posted

myslałem nad pigmentem tylko chciałbym troszkę pocieniowac tło. Chyba że dodam pigmentu i jak wyschnie to troche pocieniuje emailą??

-- dołączony post:

rozumiem że cr 65 tez mogę nakładac takim pędzlem??

Posted

W takim razie nie będe bawił sie w cieniowanie tylko dodam pigmentu do ostatniej warstwy cr 65. Chciałbym mieć tam serpentynit to pigment raczej ciemny brąż lub ciemna zieleń, chyba że czarny i czekac na glon

Posted

Własnie nie wiem co robic bo widziałem tła które były cieniowane i wyglądałby bardzo ładnie jednak nie miałem okazji zobaczyc tła które juz porosło glonem. Bo skoro i tak po jakims czasie zarosnie glonem to nie będzie widać żadnych kolorów chyba więc cieniowanie w takim wypadku to bez sensu"syzyfowa praca"

-- dołączony post:

rozumiem że barwnik jakiego uzywałes to barwnik do betonu??

Posted

faktycznie glon zasłoni wszystkie kolory praktycznie. Chłopaki dzieki za rady. Biore sie do roboty. Jak skoncze wrzucę foty. Pozdro

-- dołączony post:

a jeszcze odnosnie barwnika to po wymieszaniu go z cr 65 nie mieliście żadnych problemów z tym że barwnik sie rozpuści czy zabarwi wodę??bardzo sie tego boję