radio19_87 Opublikowano 27 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam. Czym najlepiej maluje sie tło wykonane z cr 65. Wiem jakie maja to byc farby chodzi jednak czy ma to być jakis specjalny pędzel czy coś innego??
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2014 ...normalny pędzel malarski!!! Szeroki na 3-4 cm. Pędzel jest bez znaczenia .
waszek18 Opublikowano 27 Stycznia 2014 #3 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Najważniejsze aby pierwsza warstwa CR była rzadka, aby pokryła wszystkie drobne dziurki. Druga warstwa gęsta. Chcesz uniknąć malowania? Dodaj pigment do ostatniej warstwy CR i problem masz z głowy
radio19_87 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor #4 Opublikowano 27 Stycznia 2014 myslałem nad pigmentem tylko chciałbym troszkę pocieniowac tło. Chyba że dodam pigmentu i jak wyschnie to troche pocieniuje emailą?? -- dołączony post: rozumiem że cr 65 tez mogę nakładac takim pędzlem??
waszek18 Opublikowano 27 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Możesz możesz. Zadajmy sobie tylko pytanie, czy warto pitolić się z cieniowaniem? Za rok całe tło i tak porośnie glonem
radio19_87 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor #6 Opublikowano 27 Stycznia 2014 W takim razie nie będe bawił sie w cieniowanie tylko dodam pigmentu do ostatniej warstwy cr 65. Chciałbym mieć tam serpentynit to pigment raczej ciemny brąż lub ciemna zieleń, chyba że czarny i czekac na glon
waszek18 Opublikowano 27 Stycznia 2014 #7 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja zmieszałem ciemny zielony z czarnym. Kolor mnie bardzo satysfakcjonuje. Razem z serpentynitem jest ok.
radio19_87 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor #8 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Własnie nie wiem co robic bo widziałem tła które były cieniowane i wyglądałby bardzo ładnie jednak nie miałem okazji zobaczyc tła które juz porosło glonem. Bo skoro i tak po jakims czasie zarosnie glonem to nie będzie widać żadnych kolorów chyba więc cieniowanie w takim wypadku to bez sensu"syzyfowa praca" -- dołączony post: rozumiem że barwnik jakiego uzywałes to barwnik do betonu??
waszek18 Opublikowano 27 Stycznia 2014 #9 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Barwnik to zwykły pigment do farb kupiony w sklepie z farbami za 5 zł A tutaj masz przykład tła z glonami: http://forum.klub-malawi.pl/galeria/images/7211/1_05.jpg
radio19_87 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor #10 Opublikowano 28 Stycznia 2014 faktycznie glon zasłoni wszystkie kolory praktycznie. Chłopaki dzieki za rady. Biore sie do roboty. Jak skoncze wrzucę foty. Pozdro -- dołączony post: a jeszcze odnosnie barwnika to po wymieszaniu go z cr 65 nie mieliście żadnych problemów z tym że barwnik sie rozpuści czy zabarwi wodę??bardzo sie tego boję
Rekomendowane odpowiedzi