zdrowy_zab Opublikowano 24 Stycznia 2014 #11 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Czy będzie jedna ryba, czy cztery, miejsca i tak będzie mało. Ogólnie przyjęte minimum dla małego gatunku (1+3) to 80x35cm pow dna. Piasku dajemy 5-10cm. Na białym kwarcowym będzie widać każde zanieczyszczenie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 24 Stycznia 2014 #12 Opublikowano 24 Stycznia 2014 właśnie czytałem o piachu i wychodzi na plus, nie wiem tylko ile cm piasku dać ..mniej więcej 5-6 cm . Ja w tej grubości warstwy mam jeszcze 1.8 cm styropianu . A i tak pysie zrobią po swojemu:))
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2014 #13 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zmiana ryb,pyszczaki trzymamy w haremach np. 1+3 a do tego akwarium nie nadaje się nawet harem najmniejszej mbuny. Polecam muszlowce (Tanganika).Dla nich to akwarium jest odpowiednie. Sam je posiadam i są zarówno bardzo ładne jak i posiadają ciekawe zachowania.
Piter88 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor #14 Opublikowano 25 Stycznia 2014 dzięki wszystkim za odp. jak narazie zostaje przy tej 3-jce z czasem zobacze jak bedzie... piach też kupie i zasypie 5 cm / 6 cm jaki piach najlepszy, ile mm itp, polecacie któryś może z allegro?
CoolPhone Opublikowano 25 Stycznia 2014 #15 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Każdy piach jest dobry - bierz, który Ci się podoba. Koniec z OT. Nie ten dział.
Edd Opublikowano 25 Stycznia 2014 #16 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Moim zdaniem trochę bez sensu ta dziura w ścianie Ale życzę powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi